SEO begrippenlijst voor beginners
Met deze SEO begrippenlijst voor beginners weet jij voortaan precies wat de meeste gebruikte SEO termen betekenen. Ontbreekt er volgens jou een seo begrip die absoluut in dit rijtje thuis hoort? Deel hem gerust en geef de beginnende SEO specialist alvast een duwtje in de rug.
Wat betekent SEO?
Wat betekent duplicated content?
Wat zijn Backlinks?
Content strategie
Wat zijn Meta-omschrijvingen?
Wat betekent Pagerank?
Wat zijn interne links?
Waarom u een Alt-tag moet toevoegen aan afbeeldingen?
Wat is een Anchortekst?
Wat betekent keyword density
Wat is duplicate content?
Wat zijn heading tags?
Wat betekent duplicated content?
Duplicated content (dubbele content) wil zeggen dat soortgelijke content op meerdere websites terug te vinden is.
Google is gek op unieke content en zal u daarvoor rijkelijk belonen met een goede positie in de zoekresultaten. Kopieer dus geen content van andere websites maar zorg voor eigen unieke artikelen, afbeeldingen en video’s.
Wat betekent SEO?
SEO staat voor Search Engine Optimization, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Wordt uw website al goed gevonden in Google?
Wat zijn backlinks?
Backlinks zijn linkjes van andere websites die naar jouw eigen website linken. Een backlink wordt ook wel gezien als een aanbeveling of inkomende link.
Contentstrategie
Met een contentstrategie bepaal je door middel van een vooropgezet plan hoe de inhoud van je website eruit moet komen te zien om aan de hand daarvan de vooropgestelde doelen te behalen. Met een contentstrategie kun je bijvoorbeeld een plan opstellen waarin staat dat je 2 maanden lang om de 3 dagen een nieuw artikel op je website plaatst. Maar ook het opnemen en regelmatig publiceren van video’s behoren tot een contentstrategie.
Wat zijn meta-omschrijvingen?
Met meta-omschrijvingen beschrijft u de inhoud van een pagina. Deze omschrijvingen zijn terug te vinden in de zoekresultaten van Google.
Wat betekent Pagerank?
Pagerank is de waarde van een pagina binnen het internet en wordt opgebouwd door het aantal website dat naar uw website linkt. Heeft een website bijvoorbeeld een pagerank 4 en deze linkt vervolgens naar uw website, dan geeft website A linkjuice door aan website B. Doordat website A linkjuice doorgeeft aan website B, zal de pagerank van de ontvanger hoger en dus belangrijker worden.
Wat zijn interne links?
Interne links zorgen ervoor dat alle pagina’s binnen een website met elkaar worden verbonden en dus zorgen voor een hogere gebruiksvriendelijkheid. De voordelen van interne links zijn een hogere positie in Google en een hogere gebruikerservaring voor uw bezoekers.
Waarom u een Alt-tag moet toevoegen aan afbeeldingen?
Een Alt-tag wordt meegegeven aan afbeeldingen zodat Google kan zien waar de afbeelding over gaat. Heeft u bijvoorbeeld een afbeelding met een appel, dan kunt de afbeelding de alt-tag ‘appel’ meegeven.
Wat is een Anchortekst?
De anchortekst is een klikbaar woord dat in verbinding staat met een link. Om de uitleg wat kracht bij te zetten hier een voorbeeld van een anchortekst: De onderstaande linkjes verwijzen allebei naar de homepage van deze website.
www.websitelatenmakenzwolle.nl
Een professionele website laten maken (html: <a href=”https:// websitelatenmakenzwolle.nl”> Een professionele website laten maken (Anchortekst) </a>
Zoals u kunt zien is de bovenstaande ons webadres en onderstaande een tekst met daarin exact dezelfde link naar onze homepage. De klikbare woorden een professionele ‘website laten maken‘ is de anchortekst.
Wat betekent keyword density?
Keyword density ook wel zoekwoorddichtheid genoemd, staat voor de procentuele dichtheid van een bepaald trefwoord ten opzichten van het aantal woorden van een pagina.
Een voorbeeld: 100 woorden op 1 pagina waarvan het trefwoord 1 keer voorkomt in de tekst, de keyword density is dan 1%. Heeft u een artikel van 500 woorden waarin het belangrijkste trefwoord 12 keer voorkomt, dan heeft u een keyword density van 2,4%.
Wat is duplicate content?
Duplicate content wil zeggen dat exact dezelfde stukken tekst terug te vinden zijn op meerdere websites. De meningen zijn hier erg over verdeeld, maar Google geeft aan niet blij te worden van websites waar exact dezelfde content op terug te vinden is. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat Google de bezoeker een goede ervaring mee wil geven voor het gebruik van de zoekmachine.
Als een gebruiker op zoek is naar een oplossing voor haar probleem, dan is het niet prettig als de bezoeker 5 keer dezelfde teksten tegen komt in de zoekresultaten. Los van het feit dat het niet verstandig is, zul je ook merken dat je nooit beter gaat scoren dan de gene die de content als eerste heeft gepubliceerd. Wees dus verstandig en plaats uniek geschreven content op je website.
Wat zijn heading tags?
Heading tags worden gebruikt voor de titel (h1) en voor tussenkoppen in een artikel (H2 t/m H6), hiermee maakt u teksten overzichtelijker en geeft u aan welke woorden of zinnen u belangrijk vind. De H1-tag wordt gebruikt voor de titel van een pagina en mag slechts 1 keer voorkomen op een pagina. De H2-tag wordt het vaakst gebruikt gevolgd door de H3-tag die als iets minder belangrijk wordt gezien.
Hulp nodig bij het vindbaar maken van uw website?
Geen tijd om uw website zelf te optimaliseren? Wij hebben jarenlange ervaring en kunnen u helpen om goed gevonden te worden in Google.
Hoe goed scoor jij momenteel in Google?
Ontdek wat je kunt verbeteren! Scan nu je website..