Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons: 038 820 00 66

hoe wordt mijn website beter gevonden op google

Wil je beter gevonden worden in Google, maar weet je niet precies hoe? Dan kan de informatie op deze pagina uitkomst bieden.

De vraag: “hoe wordt mijn website beter gevonden op Google?” is afhankelijk van vele factoren. hoe wordt mijn website beter gevonden op googleOm jou te helpen om je website beter vindbaar te maken in Google, hebben we 5 handige tips voor je die je direct zelf kunt toepassen.

Maar voordat we deze tips met je doornemen, is het belangrijk dat we eerst wat achtergrond informatie hebben.

Als de exacte formule door Google zou worden vrijgegeven, dan zou het voor webmasters wel erg makkelijk worden om bovenaan in Google te komen. Zoekmachine optimalisatie is een vak apart en neemt tal van aandachtspunten met zich mee die belangrijk zijn voor de vindbaarheid van je website of shop.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat SEO (Search engine optimization) over het algemeen een tijdrovende klus is. Echter is het wel zo dat wanneer je éénmaal bovenaan staat, je ook daadwerkelijk ”wonderen’ kunt verwachten.

Afhankelijk van de concurrentie op bepaalde zoekwoorden, kan het maanden, tot zelfs wel een jaar duren voordat je een toppositie in Google hebt weten te bemachtigen.

Wil je bijvoorbeeld goed scoren op de zoekterm “autoverzekering” dan kun je er vanuit gaan dat het wel een jaar kan duren voordat u in de top 10 van Google komt. Er zal dagelijks unieke content geplaatst moeten worden en je dient relevante kwaliteits-links van andere website te krijgen.

Ook is het belangrijk dat de fundering van je website goed in elkaar steekt, zodat Google je website makkelijk kan Crawlen en indexeren. Heeft Google om wat voor reden dan ook geen toegang tot je website, dan ga je natuurlijk nooit een goede positie binnen de zoekmachines behalen.

Door een hele lijst met belangrijke seo-factoren direct op het begin goed te doen, zul je merken dat je website steeds beter gevonden gaat worden in de zoekresultaten. Echter, moet je geen gebruik maken van technieken die op de korte termijn effectief zijn, maar op de lange termijn zeer nadelig voor je zouden kunnen gaan uitpakken.

Zo is het volproppen van zoekwoorden binnen een pagina geen goed idee. Houdt er dus altijd rekening mee dat je waarde biedt aan je bezoekers, en niet gaat schrijven voor de zoekmachines.

 

Ik, wil beter gevonden worden in Google

 

Hoe wordt mijn website beter gevonden op Google (5 tips)

1. Voordat je bezig gaat met het vullen van je website of webshop, is het verstandig om een zoekwoorden onderzoek uit te laten voeren. Aan de hand van deze statistieken krijg je namelijk inzicht in hoe vaak er maandelijks op een zoekwoord wordt gezocht en hoe hoog de concurrentie op deze zoekwoorden zal zijn.

Is de concurrentie op een relevant zoekwoord laag, dan kun je er vanuit gaan dat je binnen 2 a 4 maanden goede resultaten zult behalen. Zijn het zoekwoorden waarbij de concurrentie hoog is, dan moet je rekening houden met een langetermijnstrategie van ongeveer 6 tot 12 maanden en soms nog langer.

2. Zorg er altijd voor dat je de titel en de meta-omschrijving correct hebt ingevuld. Deze 2 elementen zie je namelijk terug in de zoekresultaten van Google en geven bezoekers een duidelijke beschrijving van waar de pagina over zal gaan.

Verwerk hier dus altijd het belangrijkste zoekwoord in. Probeer ook een beetje te variëren met de titel en meta-omschrijving om te kijken of er op de 1 vaker wordt geklikt als op de ander.

titel en meta omschrijving
3.Zorg er altijd voor dat je unieke teksten plaatst en geen teksten kopieert van andere websites. Ook is het belangrijk dat artikelen handige tips of informatieve lijstjes bevatten.

Hier zijn bezoekers vaak naar op zoek en vinden de informatie over het algemeen erg waardevol. Hierdoor zal het artikel sneller worden gedeeld op social media en zullen andere webmasters sneller geneigd zijn om een linkje te plaatsen naar het artikel.

4. Publiceer niet direct 100 artikelen in één keer, maar zorg ervoor dat u deze artikelen bijvoorbeeld om de 3 dagen plaatst. Op deze manier voorzie je zowel de bezoeker als zoekmachines regelmatig van nieuwe content. Het is namelijk van belang dat je website up-to-date blijft en niet stil komt te staan.

5. Meld je aan bij de Google webmaster tools om op deze manier te communiceren met Google. Hier wordt namelijk aangegeven wat je kunt doen om de kwaliteit van je website te verbeteren. Ook wordt op je op de hoogte gehouden van eventuele cruciale foutmeldingen die een negatief effect kunnen op de vindbaarheid van uw website.

Bekijk de video: SEO voor beginners in minder dan 10 minuten

Wij hopen dat je een passend antwoord hebt gekregen op de vraag; hoe wordt mijn website beter gevonden op Google. Is dit niet het geval en denk je extra hulp nodig te zijn? Dan helpen wij je graag verder!

Vul hieronder je naam, e-mail, website url en de zoekwoorden in waarop jij graag gevonden zou willen worden. Wij zullen je website of webshop analyseren en aangeven welke punten er aangepast moeten worden om hoger in Google te komen.Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact en willen u vragen om hieronder aan te geven wanneer u het beste telefonisch bereikbaar bent.Andere bekeken ook:

Nuttig artikel? Deel het!

Vond je dit artikel nuttig? Dan zouden we het erg leuk vinden wanneer je dit zou willen delen op social media.