Wat is een anchortekst?

De anchortekst (ook wel anker tekst genoemd) is een klikbaar woord waar een achterliggende webpagina aan gekoppeld is. De anchortekst is vaak te herkennen aan de afwijkende kleur ten opzichte van de rest van de tekst (meestal blauw). Daarnaast is de anchortekst ook vaak onderstreept.

anchortekst

Wanneer we bijvoorbeeld de woorden website laten maken klikbaar maken, dan is “website laten maken” de anchortekst. Daarnaast speelt de anchortekst een belangrijke rol bij de positionering van een bepaalde website of pagina.

Kies voor een goede anchortekst

Zowel mensen, als zoekmachines kunnen aan de anchortekst herleiden wat het onderwerp van de achterliggende pagina zal zijn. Zorg er dus altijd voor dat je woorden klikbaar maakt die perfect aansluiten bij het onderwerp van de achterliggende pagina.

Wanneer je bijvoorbeeld de woorden “deze pagina” klikbaar maakt, dan weten bezoekers niet precies wat ze kunnen verwachten wanneer ze op de link klikken. Je kunt dus beter kiezen voor beschrijvende woorden als “lichtblauwe blouse” of “goedkope sportschoenen”.

Hoe goed scoor jij momenteel in Google?

Ontdek wat je kunt verbeteren! Scan nu je website..

Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Bekijk meer informatie