Internet marketing begrippen voor beginners

In deze blogpost behandelen we de meest gebruikte internet marketing begrippen voor beginners. Aan de hand van deze begrippenlijst zul jij voortaan precies begrijpen wat de meest gebruikte internet marketing begrippen en afkortingen precies betekenen.
internet marketing begrippen voor beginners

Internet marketing betekenis
Wat is een CMS-systeem?
Wat is een Conversie?
Conversie optimalisatie
Wat is Affiliate marketing?
Wat is Niche marketing?
Wat is E-mail marketing?
Betekenis CPC
Definitie CTR
Waar staat CPM voor?
Wat is E-commerce?
Google analytics
Google Adwords
Wat is Html?
Wat is het verschil tussen Http en Https
Wat is een Responsive design?
Wat betekent Single opt-in?
Waar staat Open Source voor?
Wat is een ESP?
Wat is een Domeinextensie?
Wat is een Domeinnaam?
Google search console
Geld verdienen met Google adsense

Internet marketing betekenis

Internet marketing, ook wel online marketing genoemd, is het vermarkten van producten of diensten door middel van het internet. Internet marketing is onder te verdelen in meerdere categorieën, denk hierbij aan zoekmachine marketing, niche marketing, e-mailmarketing, affiliate marketing en social media marketing.

Wat is een CMS-systeem?

CMS staat voor Content Management Systeem en is de beheeromgeving van een website. Door gebruik te maken van een CMS, kun jij zonder technische kennis zelf teksten, afbeeldingen, video’s en pagina’s wijzigen en/of toevoegen.

Wat is een Conversie?

Een conversie is het daadwerkelijk behalen van een vooropgesteld doel binnen jouw website. Dit zou bijvoorbeeld een verkoop kunnen zijn, maar ook een inschrijving op uw nieuwsbrief of het achterlaten van een reactie op een blogbericht.

Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie wil zeggen dat elementen binnen jouw website of webshop worden geoptimaliseerd om zodoende een zo hoog mogelijk conversiepercentage te behalen. Stel je hebt momenteel 1000 maandelijkse bezoekers en 10 van die bezoekers gaat daadwerkelijk over tot de aanschaf van je product. Dan heb je een conversiepercentage van 1%. Door bezig te gaan met conversie optimalisatie kun je er voor zorgen dat deze 10 converterende bezoekers, omgezet worden naar bijvoorbeeld 100 converterende bezoekers. Het conversiepercentage zal dan stijgen naar 10%, wat dus resulteert een meer omzet.

Wat is affiliate marketing

Affiliate marketing is het promoten van andermans producten, waarvoor jij vervolgens een percentage van het aankoopbedrag ontvangt.

Wat is niche marketing

Met niche marketing richt jij je voornamelijk op een zeer gerichte doelgroep binnen een grotere markt. Voorbeeld: Gezondheidsmarkt – afvallen – afvallen na zwangerschap (Niche).

Wat is E-mail marketing

E-mail marketing is eigenlijk niets meer dan het regelmatig versturen van een nieuwsbrief met daarin promotionele acties omtrent jouw bedrijf of organisatie. Natuurlijk is het ook belangrijk om een band op te bouwen met je lijst en ze regelmatig te voorzien van waardevolle informatie. Meer tips over het opbouwen van een e-maillijst.

Betekenis CPC

CPC staat voor Cost Per Click en geeft aan hoeveel je moet betalen voor iedere keer dat een bezoeker op jouw advertentie klikt. Deze term wordt voornamelijk gebruikt binnen advertentie netwerken zoals Google Adwords.

Definitie CTR

CTR staat voor Click Through Rate. Deze term wordt ook wel het doorklik ratio genoemd.

Waar staat CPM voor?

CPM staat voor Cost Per Mile en geeft aan hoeveel jij moet betalen per 1000 vertoningen van jouw advertentie.

Wat is E-commerce?

Bij E-commerce worden transacties online afgehandeld. Denk hierbij aan een betaling van een product binnen een webwinkel.

Google analytics

Google analytics is een software die de bezoekersstatistieken binnen een website of webwinkel bijhoudt en analyseert.

Google Ads

Google ads is het advertentienetwerk van Google, waarmee je tegen betaling advertentieruimte kunt kopen in de zoekresultaten.

Wat is Html?

HTML (HyperTest Markup Language) is een opmaaktaal die voornamelijk gebruikt wordt voor websites. Op een pagina wordt HTML gebruik voor de indeling van bijvoorbeeld de teksten en afbeeldingen.

Wat is het verschil tussen Http en Https?

Https is een uitbreiding op de http-verbinding en wil zeggen dat de verbinding verloopt via een beveiligde verbinding. Dit wordt voornamelijk gebruikt binnen websites en webwinkel waarbij elektronische betalingen worden gedaan.

Wat is een Responsive design?

Een responsive design wil zeggen dat de website zich automatisch aanpast aan het beeldschermformaat van de bezoeker.

Wat betekent Single opt-in?

Single opt-in wil zeggen dat de bezoeker zich kan inschrijven voor een nieuwsbrief, zonder dat hij de inschrijving hoeft te bevestigen in zijn inboxDe tegenhanger van deze is variant is Double opt-in waarin de verificatie dus wel uitgevoerd dient te worden.

Waar staat Open source voor?

Het wordt aangeraden om gebruik te maken van een open-source CMS. Dat wil zeggen dat de broncode door iedereen te zien is en naar eigen wens aangepast kan worden. Voorbeelden van cms zijn bijvoorbeeld WordPress, Joomla, Drupal en DNN.

Wat is een ESP (Email marketing software)

ESP staat voor Email Service Provider. Een ESP is als het ware een tussenpersoon die ervoor zorgt dat al jouw “nieuwsbrieven” goed worden afgeleverd bij je inschrijvers. Binnen een ESP kun je een eigen e-mailtemplate aanmaken en plaatsen op je eigen website. In tegenstelling tot een e-mailaccount kun je met een ESP ook de statistieken van jouw nieuwsbrieven bekijken. Zo wordt er bijgehouden hoeveel nieuwe inschrijvers er binnen zijn gekomen en hoeveel van die nieuwsbrieven daadwerkelijk zijn geopend. Ben jij van plan om bezig te gaan met e-mailmarketing, dan raden wij aan om gebruik te maken van een ESP.

Bekende Email Service Providers:

Aweber 

Mailchimp

Enormail (Nederlands)

Wat is een domeinextensie?

Een domeinextensie is het achterste gedeelte van een domeinnaam. Er zijn tegenwoordig veel verschillende extensies te koop, maar voor de Nederlandse markt raden wij voornamelijk de .nl extensie aan.

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is het webadres waarop jouw website of webshop op terug te vinden is. Voorbeeld: watisprecieseendomeinnaam.nl Hulp nodig bij het kiezen van een geschikte domeinnaam? Lees dan het artikel: wat is een domeinnaam?

Google webmastertools

Google webmastertools is één van de belangrijkste programma’s voor website eigenaren. Google search console is eigenlijk de enige manier om te communiceren met Google. Ook kun je eventuele fouten binnen je website of webshop direct opsporen en verbeteren.

Geld verdienen met Google adsense

Google adsense zijn advertentieblokken die je op je website kunt plaatsen. Als een bezoeker vervolgens op deze advertenties klikt, dan ontvang jij hier een bepaald bedrag voor in uw adsense account. De advertenties worden automatisch aangepast aan de inhoud van je website. Heb jij bijvoorbeeld een website met veel bezoekers over bijvoorbeeld verzekeringen, dan kan het erg winstgevend zijn om Google adsense op jouw website te plaatsen. Zeker in de verzekeringen wereld is er goed geld te verdienen door middel van Google Adsense.