Waarop te letten bij het laten maken van een website
Je wilt een website laten maken, maar wat zijn nou de grootste valkuilen en waar moet je rekening mee houden? In dit artikel behandelen wij de belangrijkste aandachtspunten.
1. Goede weergave op mobiele apparaten
Het aantal gebruikers van mobiele apparaten is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen.
Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone, inclusief internetabonnement waarmee ze maandelijks honderden websites bezoeken.
Omdat het beeldschermformaat van een mobiele telefoon een stuk kleiner is dan bijvoorbeeld een pc of laptop, is het belangrijk dat jouw website zich automatisch aanpast aan het formaat van een scherm.
Let er dus goed op dat je website mobile responsive is.
2. Zorg voor een snelle laadtijd van jouw website
Een grote ergernis op het internet is een langzame laadtijd van een website. Tegenwoordig hebben bezoekers steeds minder geduld en willen ze eigenlijk direct vinden waarnaar ze naar op zoek zijn.
Je doet er dus goed aan om niet te besparen op je hosting, maar te kiezen voor een snelle verbinding.
De laadtijd is dus een belangrijk aandachtspunt, maar de uptime is eigenlijk net zo belangrijk. Met uptime bedoelen de tijd dat een website online is.
Wij garanderen een uptime van 99,8% op jaarbasis. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het offline zijn van jouw website.
3. Kies voor een betrouwbare partij met ervaring
Het verhaal van de buurjongen die op zijn zolderkamertje websites maakt kennen we natuurlijk allemaal, maar of het verstandig is een tweede.
Wie gaat jou bijvoorbeeld helpen als jouw website uit de lucht is? Wat gebeurd er als jouw website word aangevallen door hackers en de buurjongen geen back-up heeft gemaakt?
Door te kiezen voor een betrouwbare webdesignpartij met ervaring, weet jij zeker dat soortgelijke problemen direct opgelost kunnen worden.
Maar ook de leeftijd van een internetbedrijf is een belangrijk aandachtspunt waar goed rekening mee gehouden dient te worden.
Zo heeft een jong bedrijf met slechts 2 jaar ervaring, meer kans op faillissement, dan een internetbedrijf met ruim 20 jaar ervaring.
4. Eenvoudig zelf aan te passen (CMS)
Het eenvoudig zelf kunnen toevoegen van artikelen, afbeeldingen, video’s en teksten is voor jou natuurlijk wenselijk.
Zorg er dus altijd voor dat je een website laat maken waarbij ze gebruik maken van een eenvoudig beheer-systeem.
Door te kiezen voor een website dat gekoppeld is aan een open source systeem, beperk jij je niet in de mogelijkheden en kun je indien gewenst, later altijd uitbreiden met extra functionaliteiten.
Vraag dus altijd naar het Content management systeem dat gebruikt wordt, zodat jij zonder technische kennis je eigen website kunt beheren.
5. Hoe zit het met de vindbaarheid van mijn nieuwe website?
Jij wilt natuurlijk gevonden worden door jouw potentiële klanten, maar het alleen laten bouwen van een website is niet genoeg.
Als jij online vindbaar wilt zijn, dan is het belangrijk dat jouw website-bouwer verstand heeft van zoekmachine optimalisatie (SEO).
Tijdens de ontwikkeling zullen er aanpassingen doorgevoerd worden die een positieve bijdrage leveren aan de vindbaarheid van je website.
Vraag dus altijd naar de mogelijkheden die een bedrijf te bieden heeft en welke strategieën/technieken ze gaan gebruiken om jouw website hoog in Google te krijgen.