Mobiele website laten maken

mobiele website laten makenWanneer jouw website op dit moment nog niet mobielvriendelijk is, dan heb je een flinke achterstand ten opzichte van de concurrentie.

Vandaag de dag bezoekt meer dan 50% van alle internetgebruikers een website via een smartphone. We kunnen dan ook stellen dat de desktop is ingehaald door mobiel.

In Nederland zijn er ruim 8,5 miljoen smartphonebezitters. Het straatbeeld is de afgelopen jaren dan ook flink veranderd en de ‘naar beneden kijkende gezichten’ zijn dan ook niet meer weg te denken.

Wil jij voortaan geen potentiële klanten en omzet mislopen? Geef jouw concurrenten het nakijken, en stap vandaag nog over op een mobiele website…

Mobiele website laten maken =>

Wat is het verschil tussen een mobile responsive en een normale website?

Een mobiele website (ook wel mobile responsive of responsive design genoemd) schaalt automatisch mee met het beeldformaat van een smartphone.

Omdat een smartphone minder schermruimte beschikbaar heeft, moet de informatie dus anders getoond worden om de gewenste resultaten te behalen. Omdat de afmetingen van een scherm een stuk kleiner zijn geworden, kan het voor de websitebezoeker erg vervelend zijn als een website nog niet is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

Zo is het voor de bezoeker erg vervelend wanneer je eerst 10 keer in en uit moet zoomen voordat je daadwerkelijk kunt lezen wat er staat.

Psychologisch

Ook zit er een psychologisch aspect aan. Er zit een verschil in de interactie tussen een mobiele bezoeker en een bezoeker die via een desktop jouw website bezoekt.

Een mobiele bezoeker kan bijvoorbeeld vanuit de auto nog snel wat informatie willen opvragen, zijn gemoedstoestand is op dat punt anders dan wanneer hij voor een desktop (pc of laptop) zit.

Navigeren

Het navigeren op een mobiele website is wezenlijk verschillend dan wanneer dit met een muis gebeurt. Zo is de muis vervangen door je eigen vinger, en is het beeldscherm vervangen door een veel kleiner formaat.

De grootte van een vingertop is gemiddeld 10 mm breed en een “mis-tik” is dan ook snel gemaakt.

Wij houden hier standaard rekening mee en zorgen ervoor dat er voldoende ruimte zit tussen bepaalde tik-elementen. Op deze manier voorkomen wij frustraties bij jouw mobiele bezoekers, en zorgen wij ervoor dat er altijd op het gewenste element geklikt zal worden.

Kom ik hoger in Google met een mobile repsonive website?

Ja en Nee: Google heeft als doel om mensen die de zoekmachine van Google gebruiken een zo positief mogelijke gebruikerservaring mee te geven.

Ze vinden het super belangrijk dat mensen na het gebruiken van de zoekmachine zonder frustratie hebben kunnen vinden waar hij of zij naar op zoek was.

Wanneer mensen met een mobiel apparaat terecht komen op een website die daarvoor geschikt is, dan zal dat zonder meer zorgen voor een positieve gebruikerservaring. Dit is dus precies waar Google voor staat. Hiervoor zullen ze je wellicht ook zullen belonen met een betere positie in de zoekresultaten.

Echter is het niet zo dat wanneer je overstapt naar een mobielvriendelijke website, je direct bovenaan in Google zal komen.

Er zijn natuurlijk nog vele andere aspecten waar een WordPress website aan moet voldoen alvorens je een toppositie in Google kunt bemachtigen. Denk hierbij aan waardevolle content en het aantal relevante websites dat naar jouw website linkt. Maar ook Rankbrain (machine learning) heeft op dit moment een groot aandeel in de positionering van jouw website in de zoekresultaten.

Hoe maak je een website mobile responsive?

Het grafisch- en interactieontwerp moet worden afgestemd op de grote diversiteit van gebruikers, als dit staat kan de website vervolgens vanaf de grond op worden gebouwd, vanuit een mobiele beeldverhouding naar een desktop verhouding.

Het gebruik van een framework zoals Bootstrap kan hierin flink schelen in de doorlooptijd tijd. Bootstrap is een basis waarop een website kan worden gebouwd en wordt gebruikt door veel grote partijen zoals bijvoorbeeld Twitter.

Mobile responsive website voorbeeldvideo

De voordelen op een rijtje:

  • Een mobile responsive website schaalt automatisch mee met het formaat van een smartphone.
  • Een hogere gebruiksvriendelijkheid voor mobiele bezoekers.
  • Minder frustratie. Bezoekers van jouw website hoeven niet in en uit te zoomen.
  • Geen onnodig lage positie in Google. De online vindbaarheid zal verbeteren.
  • Meer dan de helft van alles bezoekers komt via een mobiel apparaat.

Een mobile responsive website laten maken?

Je kunt bij ons een professionele website laten maken die uitstekend werkt op alle mobiele apparaten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!