Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons: 038 820 00 66

Mobiele website laten maken

Waarom een mobiele website laten maken?

Een mobiele website laten maken omdat er in Nederland 8,5mobiele website laten maken miljoen smartphone bezitters zijn is een uitstekend idee.

Het straatbeeld is de afgelopen jaren flink veranderd en de “naar beneden kijkende gezichten” zijn dan ook niet meer weg te denken.

Wil jij geen potentiële klanten mislopen? Dan is het in ieder geval belangrijk dat jouw website ook daadwerkelijk goed te bewandelen is op een smartphone of tablet.

Een mobiele website laten maken brengt andere verwachtingen met zich mee ten opzichte van een website voor bijvoorbeeld een desktop. Zo is de muis vervangen door je eigen vinger en is het beeldscherm vervangen door een veel kleiner formaat.

Omdat de afmetingen van een scherm een stuk kleiner zijn geworden, kan het voor de websitebezoeker erg vervelend zijn als een website nog niet is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

* Google heeft bekend gemaakt dat ze binnen de mobiele zoekresultaten gaan aangeven welke websites er geschikt zijn voor mobiele apparaten. De zogenaamde Mobile Friendly labels zullen terug te vinden zijn binnen de mobiele zoekresultaten van Google.

Bekijk hier alvast of jouw website geschikt is voor mobiele apparaten. Natuurlijk hebben deze labels alles te maken met het feit dat Google de gebruikerservaring hoog in het vaandel heeft staan.

Zo is het voor de bezoeker erg vervelend wanneer je eerst 10 keer in en uit moet zoomen voordat je daadwerkelijk kunt lezen wat er staat.

Maar ook bepaalde linkjes die te dicht op elkaar staan en het gebruik van flash kan voor irritatie zorgen.

De grootte van een vingertop is gemiddeld 10 mm breed en een “mis-tik” is dan ook snel gemaakt.

Het is daarom verstandig dat uw websitebouwer rekening houdt met de afstand tussen bepaalde tik-elementen. Maak tikdoelen daarom groot genoeg, zodat bezoekers er makkelijk op kunnen drukken.

Tegenwoordig wordt er in de Google Search console ook aangegeven of bepaalde tik-elementen te dicht op elkaar staan. Dit is terug te vinden via het tabje zoekverkeermobiele bruikbaarheid.

 

Mobiele bruikbaarheid

 

Een mobiele website laten maken goed voor SEO

Een mobiele website laten maken om goed te scoren binnen Google is nu, en zeker in de toekomst een prima investering. Het is belangrijk dat jouw website geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten en goed te bewandelen is door potentiële klanten.

Regelmatig zien wij al verschillen tussen de zoekresultaten op een mobiele telefoon en desktop.

Om de mobiele gebruiker een uitstekende gebruikerservaring te geven is een mobiele website dus een “must” en zal het zeker invloed gaan hebben op de rankings binnen Google.

Omdat het aantal smartphone gebruikers ieder jaar weer toeneemt, is het dus raadzaam om de boot niet te missen en direct over te gaan tot het laten maken van een mobiele website.

 

Het verschil tussen een mobiele website en een normale website!

Een mobiele website heeft minder schermruimte beschikbaar, hierdoor moet de informatie anders gerangschikt worden. Er zit ook een groot verschil tussen de beeldverhouding van de verschillende mobiele websites.

Ook zit er een psychologisch aspect aan: Er een verschil in de interactie tussen een mobiele bezoeker en een bezoeker die via een desktop op de website komt.

Een mobiele bezoeker kan bijvoorbeeld vanuit de auto nog snel wat informatie willen opvragen, zijn gemoedstoestand is op dat punt anders dan wanneer hij voor een desktop zit.

Ook het navigeren van een website met een ‘Touch’ apparaat is wezenlijk verschillend dan wanneer dit met een muis gebeurt. Een ander praktisch verschil is de beschikbare bandbreedte van een mobiel, deze is in het algemeen lager dan bijv. een desktop.

Hierdoor worden bijvoorbeeld grote afbeeldingen langzamer getoond.

 

Waar moet ik rekening mee houden bij het laten maken van een mobiele website?

De informatie structuur een mobiele website moet worden aangepakt, kies bijvoorbeeld voor een menu dat normaal verborgen zit achter een knop, pas als op de knop wordt geklikt wordt het menu getoond. Hierdoor is er meer plek beschikbaar voor andere informatie.

Ook kan er worden gekozen om grote afbeeldingen uit te schakelen binnen een mobiele website. Op deze manier hoeven ze niet gedownload te worden en zal het geen negatief effect hebben op de laadtijd van uw mobiele site.

 

Hoe maak je een website mobile responsive?

Het grafisch- en interactieontwerp moet worden afgestemd op de grote diversiteit van gebruikers, als dit staat kan de website vervolgens vanaf de grond op worden gebouwd, vanuit een mobiele beeldverhouding naar een desktop verhouding.

Het gebruik van een framework zoals Bootstrap kan hierin flink schelen in de doorlooptijd tijd. Bootstrap is een basis waarop een website kan worden gebouwd en wordt gebruikt door veel grote partijen zoals bijvoorbeeld Twitter.

Mobiele website voorbeeldvideo

 

De voordelen op een rijtje:

– Het ontwerp van een mobiele site schaalt automatisch mee met de afmetingen van een scherm.
– Bezoekers kunnen eenvoudig jouw website bewandelen op een smartphone, desktop of tablet.
Betere resultaten in de zoekmachines, omdat de gebruiksvriendelijkheid met een responsive design voorop staat.
– Steeds meer mensen surfen op een tablet of smartphone.

 

Een mobiele website laten maken?

Wil jij een mobiele website laten maken die ervoor zorgt dat jouw website of webwinkel goed te bewandelen is op alle mobiele apparaten? Neem dan vandaag nog contact met ons op, zodat wij jou kunnen voorzien van een passend advies op maat.

Nuttig artikel? Deel het!

Vond je dit artikel nuttig? Dan zouden we het erg leuk vinden wanneer je dit zou willen delen op social media.