Wat zijn interne links?

Wanneer je een website bezoekt, zie je waarschijnlijk links naar andere pagina’s op dezelfde website. Dit zijn interne links, oftewel links die verwijzen naar andere pagina’s binnen dezelfde website. Interne links zijn belangrijk voor zoekmachine-optimalisatie en voor de gebruikerservaring.

Een interne link kan bijvoorbeeld worden gebruikt om bezoekers door te verwijzen naar gerelateerde artikelen of om de navigatie te verbeteren. Door interne links te gebruiken, kunnen bezoekers gemakkelijker door de website navigeren en kunnen zoekmachines de structuur van de website beter begrijpen. Interne linkjes kun je terugvinden in de footer, het navigatiemenu of binnen een webtekst.

interne links

Waarom zijn interne links belangrijk?

Interne links zijn belangrijk omdat ze zoekmachines helpen om de structuur van je website beter te begrijpen. Ze helpen ook gebruikers om gemakkelijker door de website te navigeren en relevante informatie te vinden. Interne links helpen bij het distribueren van PageRank en autoriteit naar pagina’s die anders misschien niet zoveel aandacht zouden krijgen.

Daarnaast hebben interne links een positieve invloed op de gebruikerservaring. Door het bieden van relevante informatie op verschillende pagina’s op de website wordt de gebruikerservaring verbeterd. Gebruikers blijven langer op de website en zijn sneller geneigd om terug te komen.

Hoe gebruik je interne links?

Het is belangrijk om interne links op een strategische manier te gebruiken. Hier zijn enkele tips om interne links effectief te gebruiken:

  1. Gebruik beschrijvende ankerteksten
    Het is belangrijk om beschrijvende ankerteksten te gebruiken bij het plaatsen van interne links. Dit geeft zoekmachines en gebruikers context over waar de link naartoe leidt. Vermijd generieke ankerteksten zoals “klik hier”. Gebruik liever specifieke ankerteksten die aangeven waar de link naartoe gaat.

  2. Link naar relevante pagina’s
    Link naar relevante pagina’s op je website. Dit helpt gebruikers om gemakkelijker door de website te navigeren en relevantie informatie te vinden. Het helpt ook zoekmachines om de structuur van je website beter te begrijpen. Wanneer je bijvoorbeeld binnen een tekst de woorden “website laten maken” klikbaar hebt gemaakt, dan is het onlogisch wanneer de bezoeker na het klikken op de link op een pagina terecht komt waar je auto’s kunt kopen.

  3. Wees consistent
    Wees consistent in het gebruik van interne links. Zorg ervoor dat je consistent bent in het gebruik van ankerteksten en dat je de link naar dezelfde pagina op dezelfde manier linkt.

Interne links en gebruiksvriendelijkheid

Interne links verhogen de gebruiksvriendelijkheid en helpen bezoekers makkelijker te vinden waarnaar ze op zoek zijn. Door webpagina’s met elkaar te verbinden middels interne linkverwijzingen, zal je ook merken dat bezoekers langer op je website blijven.

Daarnaast hebben deze linkjes ook een positief effect op het conversiepercentage (interne link), en zullen ze bijdrage aan een betere positie in de zoekresultaten.

Posities in de zoekresultaten

Interne links zorgen ervoor dat spiders (ook wel webcrawlers genoemd) pagina’s binnen een website makkelijker kunnen vinden en indexeren.

Wanneer je gebruik gaat maken van interne links, dan zorg je als het ware voor een soort spinnenweb dat alle webpagina’s intern met elkaar verbind. Door dit structureel goed toe te passen, zal je merken dat je beter gevonden gaat worden in Google.

Hoe goed scoor jij momenteel in Google?

Ontdek wat je kunt verbeteren! Scan nu je website..

Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Bekijk meer informatie