Wat zijn interne links?

interne links
Interne links zijn klikbare woorden die webpagina’s met elkaar verbinden. Interne linkjes kun je terugvinden in de footer, het navigatiemenu of binnen een webtekst.

Interne links zijn gebruikersvriendelijk, en zorgen ervoor dat bezoekers eenvoudig meer informatie kunnen vinden over een bepaald onderwerp. Daarnaast hebben ze ook ze een positief effect op de online vindbaarheid van jouw website of shop.

Interne links en gebruiksvriendelijkheid

Interne links verhogen de gebruiksvriendelijkheid en helpen bezoekers makkelijker te vinden waarnaar ze op zoek zijn. Door webpagina’s met elkaar te verbinden middels interne linkverwijzingen, zul je ook merken dat bezoekers langer op je website blijven.

Daarnaast hebben deze linkjes ook een positief effect op het conversiepercentage (interne link), en zullen ze bijdrage aan een betere positie in de zoekresultaten.

Posities in de zoekresultaten

Interne links zorgen ervoor dat spiders (ook wel webcrawlers genoemd) pagina’s binnen een website makkelijker kunnen vinden en indexeren.

Wanneer je gebruik gaat maken van interne links, dan zorg je als het ware voor een soort spinnenweb dat alle webpagina’s intern met elkaar verbind. Door dit structureel goed toe te passen, zul je merken dat je beter gevonden gaat worden in Google.

Relevante achterliggende pagina

Zorg er altijd voor dat het onderwerp van de achterliggende pagina, relevant is aan de woorden die je klikbaar maakt. Wanneer je bijvoorbeeld binnen een tekst de woorden “fiets kopen” klikbaar hebt gemaakt, dan is het onlogisch wanneer de bezoeker na het klikken op de link op een pagina terecht komt waar je auto’s kunt kopen.

Maar ook woorden als “klik hier” of “deze pagina” beschrijven niet goed wat het onderwerp van de achterliggende pagina is. Ga dus selectief te werk!

Hoe goed scoor jij momenteel in Google?

Ontdek wat je kunt verbeteren! Scan nu je website..

Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Bekijk meer informatie