Hoe vind ik een goede niche

“Een winstgevende niche vinden door middel van de 8 K’s”

Hoe vind ik een goede niche voor mijn nieuwe website of webshop?

Door binnen een grote competitieve markt dieper te zoeken naar een kleinere markt, zul je merken dat er veel minder concurrentie is en dat jouw site of shop dus veel sneller winstgevend zal zijn.

Wellicht heb je de term “niche marketing” al eens voorbij zien komen en wist je dat een niche een deelmarkt is binnen een grotere markt.

Oke, we weten nu dat we op zoek moeten naar een deelmarkt, maar hoe vindt ik een goede niche en waar moet ik rekening mee houden?

hoe vind ik een goede niche

Waar moet ik op letten?

Om het jezelf wat makkelijker te maken is het verstandig dat je op zoek gaat naar een niche waar je makkelijk over kunt schrijven. Heb je bijvoorbeeld een interessante hobby of ben je ergens in gespecialiseerd, dan is dit een uitgelezen mogelijkheid.

Aan de hand van deze “8 K’s“, zul je uiteindelijk een goede niche vinden!

  1. Kan ik er mijn passie of expertise in kwijt?
  2. Kan ik nog dieper binnen deze markt gaan?
  3. Kan ik met deze deelmarkt een probleem oplossen?
  4. Kan ik binnen deze markt voldoende winst behalen?
  5. Kan ik met deze niche groeien in de toekomst?
  6. Kan ik eenvoudig scoren binnen de zoekmachines?
  7. Kan ik een leverancier vinden binnen deze deelmarkt?
  8. Kan ik als het moet schakelen tussen verschillende leveranciers?

3 Tips voor het vinden van een goede nichemarkt!

Tip 1: Pak je smartphone erbij

Pak je smartphone erbij en maak 5 foto’s van de omgeving waar je je momenteel bevind. (Als je in lege kamer zit, zoek dan even een ander plekje op). Als je deze 5 foto’s hebt gemaakt dan ga je alles wat er op te zien is analyseren en kijken of je hier een niche in kunt vinden. Terwijl je dit aan het lezen bent zit je waarschijnlijk naar een beeldscherm te kijken, gefeliciteerd want je hebt je eerste niche al gevonden.

Voorbeeld: Beeldscherm (Breed) – Beeldscherm standaard (Medium-Breed) – Houten beeldscherm standaard niche – Beeldscherm standaard van steigerhout (micro-niche).

Tip 2: Maak gebruik van Google Alerts & Trends

Tip #2. Maak gebruik van de diensten van Google zoals Google Alerts en Google Trends. Bij deze diensten kun je eenvoudig aangeven dat je meldingen wilt ontvangen als er nieuws is binnen een bepaalde markt. Is er bijvoorbeeld een nieuwe fitness-trend die in Amerika erg populair is, dan kun je hier snel op inspelen door alvast wat research te doen naar deze trend.

Als je de bovenstaande vragen voor het vinden van een goede niche met JA kunt beantwoorden, dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk een geschikte domeinnaam registreert.

Tip #3: Train jezelf

Train jezelf om dagelijks nieuwe niches te vinden. Dit is eigenlijk de makkelijkste en snelste methode die er is. Het is dan ook belangrijk om je oren en ogen goed open te houden en jezelf te trainen om geschikte niches te vinden. Kijk overal waar je komt om je heen en denk bij jezelf: “Is hier een niche te vinden of kan ik dit product gaan vermarkten op het internet?”.

Het vinden van een goede nichemarkt is belangrijk, maar de uitwerking van het concept is eigenlijk nog belangrijker.

Heb jij een goede niche gevonden en wil je hier een website voor laten maken? Neem dan direct contact met ons op.