Zo verkoop je meer producten in je webshop

De vraag: “hoe verkoop ik meer producten in mijn webshop” zien wij regelmatig voorbij komen en daarom zullen we aan de hand van dit artikelhoe verkoop ik meer producten in mijn webshop
handige tips geven die zorgen voor meer omzet.

De vraag die jij jezelf eerst moet stellen is “steekt mijn webshop goed in elkaar en is deze door iedereen eenvoudig te bewandelen”.

Als de gebruiksvriendelijkheid en de navigatiestructuur niet logisch in elkaar steekt, dan is het voor de bezoeker erg lastig om te vinden waar hij of zij naar op zoek is. Je zult dus nooit meer verkopen doen met je webshop.

We gaan er even vanuit dat je webshop in ieder geval eenvoudig te bewandelen is en zeer gebruiksvriendelijk in elkaar steekt.

Hoe verkoop ik meer producten in mijn webshop tips

Laat eens iemand je webshop doorlopen die totaal geen verstand heeft van computers of internet. Door over de schouders van die persoon mee te kijken zul je nieuwe inzichten krijgen en eventuele verbeterpunten binnen je webshop direct herkennen.

Voeg een chatbox toe aan je webshop

Het toevoegen van een chatbox op je webshop is een effectieve manier om eventuele vragen of onduidelijkheden direct uit de wereld te helpen.

Een bezoeker die specifiek op zoek is naar een product wil over het algemeen best snel over gaan tot de aanschaf van je product, maar als deze lastig te vinden is zul je vanzelfsprekend minder verkopen.

Door een chatbox op je webshop te plaatsen kun je eventuele vragen direct beantwoorden. Heeft de bezoeker geen vragen of twijfels meer, dan is er ook geen reden om niet overgaan tot de aanschaf van het product.

Blijf na de eerste bestelling in contact met je klanten

Is de bezoeker een betaalde klant geworden dan is het raadzaam om in contact te blijven. Stuur bijvoorbeeld 2 dagen na de bestelling een mailtje met de vraag of alles goed is aangekomen en/of ze tevreden zijn met het product.

Ook dit wordt over het algemeen erg gewaardeerd. Als ze in de toekomst weer op zoek zijn naar een soortgelijk product, dan zullen ze als eerste denken aan die behulpzame webshop-eigenaar van laatst.

Koppel beoordelingssoftware aan je webshop

Het vragen om een beoordeling kan zorgen voor meer verkopen binnen je webshop. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van beoordelingssoftware zoals kiyoh, zul je merken dat het vertrouwen van nieuwe bezoekers direct zal toenemen.

Positieve ervaringen van voorgaande betaalde klanten zijn van essentieel belang om meer producten te verkopen binnen je webshop.

Maak gebruik van up-selling

De volgende tip om meer producten in je webshop te verkopen is het tonen van gerelateerde producten, ook wel up-selling genoemd. Stel je voor je verkoopt stofzuigers in je webshop, dan heeft de bezoeker waarschijnlijk ook stofzuigerzakken nodig.

Als de bezoeker de stofzuiger in het online winkelwagentje heeft geplaatst, dan is het raadzaam om relevante producten te tonen die ze waarschijnlijk ook nodig hebben.

Op deze manier verkoop je niet slechts 1 product, maar misschien wel 3 of 4 producten. Probeer dit dus goed op elkaar af te stemmen!

Maak gebruik van e-mailmarketing

Nog een manier om meer producten te verkopen via je webshop is door gebruik te maken van e-mailmarketing.

Miljoenen mensen hebben een smartphone en de meeste daarvan hebben hun e-mailaccount eraan gekoppeld.

In bijna alle webshops wordt er gevraagd om een e-mailadres achter te laten, dit wordt voornamelijk gedaan om klanten op de hoogte te houden van hun bestelling. Maar ook wanneer de mailtjes over de bestelling verzonden zijn is er nog genoeg om over te mailen.

Denk bijvoorbeeld aan een unieke korting bij de volgende bestelling, waardevolle tips die ze direct kunnen toepassen of de nieuwste producten binnen je webshop.

Waar het op neer komt is dat je altijd in contact moet blijven met je klanten en dat je ervoor moet zorgen dat je een goede band opbouwt.

Geef de klant een reden om nogmaals een bestelling te plaatsen

De laatste effectieve tip om meer producten in je webshop te verkopen is door het meezenden van een kortingsbon. Geef bijvoorbeeld 5% korting op de eerstvolgende bestelling. Maar ook door gebruik te maken van een unieke spaaractie kan zorgen voor meer omzet.

Verzend bij de eerste bestelling bijvoorbeeld een spaarkaart mee en geef aan dat als de kaart vol is ze een kado of flinke korting krijgen. Dit werkt zowel online als offline. Hoe vaak kun je bij de Albert Heijn wel niet sparen voor unieke glazen, voetbalkaartjes of andere nieuwe rages.

Wij hopen dat je aan de hand van deze nuttige tips meer verkopen zult genereren met je webshop. Pas deze effectieve tips toe en laat ons onderaan deze pagina weten hoe het jou heeft geholpen.

Ben je niet tevreden over je huidige webshop of ben je gewoon op zoek naar een manier om meer verkopen te doen met je webshop? Neem dan gerust contact met ons op om eens te sparren over de mogelijkheden.