Een YouTube video op je website plaatsen? Volg dit stappenplan

Een YouTube video op je website plaatsen kan erg nuttig zijn om een duidelijke boodschap over te brengen op je bezoekers. Bezoekers krijgen steeds minder zin om hele artikelen te lezen over een bepaald onderwerp en geven steeds vaker de voorkeur aan video. Maar hoe plaats jij nu een YouTube video op jouw website?

Omdat YouTube is overgenomen door Google is het belangrijk dat je beschikt over een Gmail account waarmee je kunt inloggen op YouTube. Klik hieronder op de foto om een account aan te maken.

gmail-account-aanmaken

Als je een Gmail hebt aangemaakt, dan kunnen we gaan inloggen op YouTube. Als je bent ingelogd dan zie je rechtsboven het woordje uploaden. Vervolgens kom je in het beheer gedeelte waar je jouw eerste video kunt uploaden.

youtube-video-op-je-website

Hier krijgt je de mogelijkheid om een video te selecteren vanaf je computer. Heb je geen video? Dan kun je er ook voor kiezen om door middel van het videobewerkingsprogramma, afbeeldingen up te loaden. Deze kun je vervolgens achter elkaar plaatsen alsof het een video is.

youtube-video-uploaden

Om je video ook daadwerkelijk vindbaar te maken is het raadzaam om de belangrijkste zoekwoorden te verweken in de titel en in de beschrijving. Ook geef je een aantal relevante zoekwoorden op die in verband staan met je video.

youtubevideo insluiten

Om een YouTube video op je website te plaatsen is het van belang dat je insluiten toestaat. Daarover straks meer. Vervolgens klik je rechtsboven op gereed. Jouw video wordt nu geüpload naar YouTube.

Zoek vervolgens je video op en ga onderaan de video naar het tabje delen en vervolgens klik je op insluiten. Nu komt er een html code tevoorschijn die je kunt kopiëren en plakken op je eigen website.


insluitcode-kopieren-youtube

Omdat we in de vorige stap insluiten hebben aangevinkt, krijg je nu de mogelijkheid om de code te kopiëren. Deze  code plaats je vervolgens op de gewenste pagina van jouw website.

Is de video te klein of te groot, dan kun jij dit heel eenvoudig aanpassen door de breedte of hoogte aan te passen.

Een website laten maken met YouTube video? Neem gerust contact met ons op!