Hoe krijg je veel volgers op social media?

Als bedrijf wil je zoveel mogelijk volgers op social media. Dit is natuurlijk belangrijk want hierdoor heb je een groter bereik en zien meer mensen je content. Maar hoe krijg je veel volgers op social media en hoe zorg je ervoor dat deze volgers ook daadwerkelijk geïnteresseerd blijven in wat je post?

In dit artikel leggen we je uit hoe je met verschillende social mediastrategieën meer relevante volgers kunt krijgen. Lees dus snel verder…

Een grote groep volgers

5 Social mediastrategieën voor meer relevante volgers!

Veel volgers krijgen is fantastisch, maar ze moeten wel geïnteresseerd zijn in je content, product of dienst. Dit zorgt uiteindelijk voor meer engagement en dus een groter bereik. Hieronder staan de verschillende social mediastrategieën uitgelegd.

1. Volg de volgers van concurrenten

Een effectieve manier om meer volgers te krijgen is door de volgers van de grootste concurrenten te volgen. Mensen die het account van je grootste concurrenten volgen zijn waarschijnlijk ook geïnteresseerd in jouw content. Door ze te volgen kijken ze in de meeste gevallen ook even op jouw account. Een grote kans dat ze je terug gaan volgen.

2. Gebruik meerdere social mediakanalen

Er bestaan veel verschillende social mediakanalen, dus waarom zou je hier geen gebruik van maken? Het levert meer naamsbekendheid op. Je kunt bijvoorbeeld via Facebook je Instagram promoten. De reden dat mensen je volgen op Facebook, is omdat ze geïnteresseerd in je content zijn. Een grote kans dat ze je ook willen volgen op Instagram. Doe dit via elk social media platform en je creëert een visuele cirkel. Dit is erg krachtig want hierdoor bouw je engagement(betrokkenheid) op.

Social mediakanalen cirkel

Er zijn een aantal punten waarop je moet letten waardoor deze methode wel blijft werken:

  • Publiceer je berichten niet allemaal in één keer. Het is beter om er tijd tussen te houden.
  • Blijf het rondje herhalen. Er komen in de loop van tijd nieuwe volgers bij en hebben deze berichten nog niet voorbij zien komen. Doe dit alleen niet te vaak! Het kan namelijk gezien worden als vervelende content.
  • Zet je social media op de website door middel van call to action buttons. Hierdoor worden ze meteen doorgestuurd naar het social mediaprofiel.

3. Consistentie is belangrijk

Voor volgers is het fijn om ongeveer te weten wanneer je een nieuw bericht post. Dit noemen we consistentie. Het is belangrijk voor het opwekken van vertrouwen en herkenning bij de volgers. We raden aan om een planning te maken met daarin wanneer en welke berichten je gaat posten. Houdt het wel realistisch zodat je het schema kan bijhouden.

Consistentie moet ook in het bericht zelf zitten. Dan hebben we het over de afbeelding of video. Trek dezelfde kleuren(codes) door in elk bericht. Dit wekt herkenbaarheid op bij de volger.

Daarnaast is het mogelijk om via de statistieken te bekijken wanneer je volgers het meest online zijn, maar ook welke doelgroep je hebt. Denk hierbij aan geslacht, locatie en leeftijd. Hieruit kun je concluderen op welke tijd je een bericht gaat publiceren. Dit hulpmiddel is te gebruiken in Facebook en Instagram. Hiervoor moet je wel een bedrijfsaccount/pagina hebben aangemaakt. Dit is eenvoudig te doen in de instellingen.

 

Bedrijfspagina aanmaken in Facebook:

1. klik op de knop ‘’menu’’.

Naast de paarse pijl een menu knop

2. Klik op de knop ‘’pagina’’.

De knop pagina naast de paarse pijl

Nu kom je op de bedrijfspagina terecht die je naar wens kan creëren.

3. Zodra je de pagina hebt ingericht, klik je op pagina maken.

De knop pagina maken naast de paarse pijl

Dit was het al. Nu kun je vele hulpmiddelen gebruiken om je Facebookpagina bekend te maken!

 

Bedrijfsaccount aanmaken in Instagram:

Als eerst moet het account op openbaar staan.

Klik op het menu teken en ga naar instellingen.

Klik op privacy -> Privéaccount uitzetten.

Ga naar naar account -> Klik onderaan op ‘’overschakelen naar professioneel account.

Kies vervolgens de categorie waarin je actief bent.

Klaar! Nu kun je de bedrijfspagina gaan inrichten!

Volledige stappenplan bedrijfsaccount aanmaken

4. Plaats de juiste content

Natuurlijk moet je ook nog de juiste content posten die de volgers interessant vinden. De manier om hierachter te komen is door te testen. Dit kun je doen door te kijken welke content de doelgroep het meest aanspreekt. Post daarom verschillende onderwerpen. Uit de likes en comments kun je achterhalen wat je volgers echt interessant vinden.

5. Gebruik hashtags

Als je hashtags gebruikt kunnen andere accounts over de hele wereld je berichten sneller zien. Mensen zoeken nieuwe informatie of inspiratie door bij hashtags te kijken. Daarom is het gebruik van hashtags een extra makkelijk hulpmiddel voor het krijgen van nieuwe volgers of likes.

Er zijn gegarandeerd wel mensen die geïnteresseerd raken in je account. Gebruik wel de hashtags die bij het onderwerp van het bericht passen, anders is het niet relevant.