call to action

Wat is een call to action?

Een call to action (CTA) spoort de bezoeker aan om een gewenste actie uit voeren. Dit kan door middel van een foto, tekst, video en/of een call to action button. De samenhang van deze factoren kunnen ervoor zorgen dat de gewenste doelstelling van een website of shop wordt behaald. Denk hierbij aan het laten verzenden van een offerte aanvraag, het laten plaatsen van een bestelling of het laten inschrijven op een nieuwsbrief.

Wat is een call to action button?

Om de bezoeker een bepaalde actie uit te laten voeren, wordt er vaak gebruik gemaakt van een call to action button. Dit zijn opvallende knoppen met daarin een aantal woord(en). Wanneer we het specifiek hebben over de kleur van een cta-button, dan zijn de kleuren oranjegroenblauw en rood de meest effectieve kleuren om te gebruiken. Het is belangrijk dat een  CTA-Button altijd een groot contrast geeft ten opzichte van de rest van de website. Op deze manier zal de knop direct opvallen, en heb je een grotere kans dat de bezoeker erop zal klikken. Lees ook het artikel: De invloed van kleuren op je conversie.

Voorbeelden call to action buttons

call to actions buttons

Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Bekijk meer informatie