handige-websites-voor-studenten

De 10 handigste websites voor studenten

De meeste studenten brengen per dag heel wat tijd op internet door, maar op welke websites eigenlijk. Natuurlijk staat de social media op nummer één; Facebook, Twitter, en Instagram.

Maar er zijn heel veel andere handige websites die jij zeker eens zou moeten bezoeken! Wij hebben een aantal interessante websites voor jou als student op een rijtje gezet.

Studentenkorting.nl

Vind jij het studentenleven al duur genoeg? Via studentenkorting.nl kun je de studentenkortingen bij jou in buurt bekijken. Voor deze kortingen heb je alleen je collegekaart nodig! Zowel de collegekaart voor mbo-, hbo- of wo-studenten geeft recht op deze kortingen. Korting bij de film of je tweede pizza gratis, altijd handig om op deze manier te besparen!

YoungCapital

YoungCapital zet de nieuwe generatie aan het werk. Voor driekwart van de studenten is studeren zonder bijbaan niet mogelijk, maar tijdens je drukke studie heb je niet altijd tijd voor een vaste bijbaan. Via YoungCapital kun je eenvoudig flexibel werken, bijvoorbeeld als verkoopmedewerker bij Nespresso. Tevens zijn er natuurlijk vaste bijbanen te vinden.

Peerby

Of je nu een feestje organiseert en bartafels nodig hebt of een middag in de tuin wilt werken, via Peerby.com kan je alles gemakkelijk gratis lenen van je buren. Van tuinspullen tot schoolboeken, je buren hebben meer in huis dan je denkt! Het kan je veel geld schelen om iets te lenen in plaats van te kopen en zo creëer je geen rommelkast vol met spullen die je maar één keer per jaar nodig hebt.

Wiebetaaltwat

Woon je in een studentenhuis en eet je wel eens samen met je huisgenoten? Zorg dan niet dat jij altijd degene bent die het meeste betaalt voor jullie boodschappen! Via Wiebetaaltwat.nl kun je gemakkelijk de kosten van je gezamenlijke boodschappen eerlijk verdelen. Iedere deelnemer kan zelf zijn eigen uitgaven voor de groep verrekenen met de anderen en zo kan je in één oogopslag zien wat je iemand nog verschuldigd bent.

Studenten.net

Studenten.net is het online magazine voor studenten over alle onderwerpen waar je als student mee te maken krijgt, zoals tips voor het zoeken en inrichten van je kamer, het vinden van een bijbaan en het leren voor tentamens. Zeker handig als je net bent begonnen met studeren!

Gewoon wat een studentje ’s avonds eet

De titel zegt het eigenlijk al; op dit blog plaatst Leonie, inmiddels ex-student, dagelijks wat zij eet. Het zijn vaak gezonde en lekkere recepten, maar verwacht geen culinair blog, want Leonie eet regelmatig ook een spaghetti van Honig of een lekker patatje om de hoek. Lekkere recepten die iedereen kan maken dus!

Uitbetaling studiefinanciering

De laatste dagen voordat de studiefinanciering wordt gestort zijn altijd de zwaarste dagen. De laatste euro’s worden geteld en vaak is eten bij je ouders de goedkoopste optie. Meestal komt de studiefinanciering rond de 24e, maar soms valt deze dag in het weekend. Om de exacte dagen te vinden waarop de studiefinanciering wordt uitbetaald, bezoeken maandelijks 25.000 studenten deze website.

Airbnb

Via Airbnb.nl kun je unieke appartementen huren in meer dan 190 landen. De appartementen op Airbnb zijn uniek, omdat iedereen via deze website zijn extra zolderkamer of zijn eigen appartement, terwijl hij of zij op vakantie is, kan verhuren. Bij het zoeken naar een geschikt appartement kun je zelf instellen hoeveel geld je per nacht kwijt wilt zijn. Op deze manier is dit vaak de goedkoopste manier om te overnachten tijdens een vakantie of citytrip, zeker veel goedkoper dan een hotel!

Couchsurfing

Een nog goedkoper alternatief om te overnachten in het buitenland is Couchsurfing.com. Hierbij verblijf je vaak gratis op de bank bij ‘’friends you haven’t met yet’’. Zij laten jouw hun stad zien zodat je de leukste lokale hotspots leert kennen en meteen iemand aan je vriendenkring kan toevoegen. Het is gebruikelijk om degene waarbij je logeert ook zo’n tour te geven in jouw stad.

Stuvia

Stuvia.com is de markplaats voor samenvattingen, uittreksels en aantekeningen geschreven door jouw medestudenten. Hier kun je niet alleen de samenvattingen voor je volgende tentamen kopen, je kunt ook je eigen samenvatting verkopen! Een periode druk met school en geen tijd voor een bijbaan? Dan is het ideaal om je samenvatting op Stuvia te zetten, zo verdien je toch nog een beetje bij!

Website laten maken Zwolle

Onze eigen website: websitelatenmakenzwolle.nl mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Ben jij een student met een klein budget en wil je toch een professionele website laten maken? Dat kan bij ons al vanaf € 549,-.