Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons: 038 820 00 66

7 Google diensten voor webmasters

In dit artikel behandelen we nog eens 7 Google diensten voor webmasters. Als jij al redelijk wat ervaring hebt met de diensten van Google, dan is dit artikel een goede opfrisser. Laten we direct beginnen!

Google alerts

Google alerts

Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen jouw markt, kan het handig zijn om je gratis aan te melden voor Google alerts. Wanneer je bent ingelogd kun je precies aangeven in welke frequentie je meldingen wilt ontvangen in je inbox.

Het kan bijvoorbeeld handig zijn om direct een melding te ontvangen wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn over jouw product, dienst of markt.

Omdat de Nederlandse markt vaak achterloopt op bijvoorbeeld de Amerikaanse markt, kan het handig zijn om een alert te ontvangen als er nieuwe ontwikkelingen zijn binnen de Amerikaanse markt. Het laatste nieuws kun jij vervolgens verspreiden op je eigen blog.

Google Adsense

Google Adsense biedt webmasters de mogelijkheid om geld te verdienen met zijn of haar website. Wanneer een bezoeker op de advertentie klikt, dan wordt dit binnen het netwerk geregistreerd. Jij ontvangt hiervoor een bepaald bedrag, variërend van een paar cent, tot tientallen euro’s.

De hoogte van de commissie is per markt verschillend, zo ontvang je een hoger bedrag wanneer je bijvoorbeeld een verzekeringswebsite hebt. Dit heeft alles te maken met het feit dat er meer te verdienen valt aan een autoverzekering dan aan een douchegel of deodorant.

Google Adwords

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kun je met Google Adsense geld verdienen door het plaatsen van advertenties op jouw eigen website. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf advertenties aan te maken binnen Google Adwords. Website-eigenaren kunnen dan zelf de adsense code op hun website plaatsen, zodat jouw advertentie op hun website wordt weergegeven.

Door een uitgebreid zoekwoorden onderzoek uit te laten voeren krijg je inzicht in de belangrijkste zoekwoorden en kun je vervolgens precies zien hoe vaak er maandelijks op wordt gezocht.

Door gebruik te maken van Google Adwords kun je veel gerichte bezoekers naar jouw website genereren. Het nadeel ten opzichte van zoekmachine optimalisatie is dat je voor Google Adwords moet betalen.

Google indexatie checker

Google indexatie checker

De ” Google Indexatie Checker” is niet echt een dienst, maar meer een handige functionaliteit van Google. Door in Google het volgende in te voeren Site: http://mijneigenwebsite.nl krijg je een overzicht van jouw pagina’s die door Google zijn geïndexeerd. Lees ook het artikel handige Google diensten voor website eigenaren om meer te weten te komen over het indexeren van al jouw pagina’s.

Google Translate

google translate

Google Translate is voor de meeste wel bekend, maar wist jij dat je met een aantal eenvoudige stappen jouw gehele website voor verschillende talen kunt optimaliseren. Door gebruik te maken van de Website Translator kun jij je website beschikbaar maken voor meer dan 60 verschillende landen. Dit kan erg handig zijn wanneer je ook internationaal zaken doet op het internet.

Google Website Translator

Google website translator

 

Google pagespeed insights

Google pagespeed insights

 

De snelheid  is een belangrijk punt voor zowel de gebruiksvriendelijkheid als de online vindbaarheid van jouw website. Google vindt het namelijk belangrijk dat de meest relevante en gebruiksvriendelijke websites bovenaan in Google staan.

Maar relevantie is niet het enige wat belangrijk is. Het is namelijk ook van belang dat gebruikers een goede ervaring overhouden aan het gebruik van de Google zoekmachine.

Als de laadtijd gewoon goed is, dan hoef jij je geen zorgen te maken dat Google je hiervoor een lagere positie in de zoekresultaten geeft. Doe de test om er achter te komen of jouw website snel genoeg is.

 Nuttig artikel? Deel hem met je vrienden of laat een reactie achter!