Je hebt veel tijd, geld en energie gestoken in je website, maar één belangrijk ding ontbreekt: BEZOEKERS!

Zonder bezoekers heb je simpelweg geen business, en kun je logischerwijs ook niks verkopen of aanbieden.

Wil jij vandaag nog extra bezoekers op je website krijgen? Lees dan snel verder…

10 manieren om meer bezoekers naar je website te krijgen

 

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

“Gratis methode”

Zoekmachine optimalisatie is een interessante manier om gratis bezoekers naar je website te krijgen.

Alhoewel gratis bezoekers erg mooi klinkt, kost het indirect toch tijd en geld.

In een notendop: Om goed gevonden te worden in Google is het belangrijk dat je regelmatig waardevolle artikelen toegevoegd op je website.

Wanneer jij regelmatig waardevolle artikelen schrijft voor jouw doelgroep, dan zul je merken dat je steeds beter gevonden gaat worden in Google.

Wanneer jouw doelgroep de informatie als zeer waardevol heeft ervaren, dan zullen ze dit logischerwijs ook gaan delen met vrienden en familie op bijvoorbeeld Facebook en Twitter.

Maar ook mensen met een eigen website zullen sneller geneigd zijn om een linkje te plaatsen naar het artikel dat jij hebt geschreven. Ook dit zorgt ervoor dat je beter gevonden zult gaan worden in Google.

Wanneer je deze waardevolle artikelen helemaal zelf gaat schrijven dan kost het je alleen tijd, geen geld.

Zoekmachine optimalisatie is dus “gratis” wanneer je het helemaal zelf doet.

zoekmachine optimalisatie seo

Google Adwords

Betaalde methode:

Je ziet ze hoogstwaarschijnlijk regelmatig voorbij komen, de advertenties bovenaan in Google.

Deze advertenties zijn afkomstig uit het advertentienetwerk van Google (Adwords). Met deze betaalde methode kun je vandaag nog extra bezoekers naar je website krijgen.

Afhankelijk van in welke markt je opereert, is dit over het algemeen een wat duurder alternatief om meer bezoekers naar je website te krijgen.

Adverteren via Google gaat via Google Adwords.

adverteren in google

Adverteren via Marktplaats

Betaalde methode

Marktplaats is de nummer 1 als het gaat om de verkoop van zowel nieuwe als tweedehands producten.

Met een bereik van 1,3 miljoen bezoekers per dag kunnen we vaststellen dat adverteren via marktplaats een goede manier is om meer bezoekers naar je website of webshop te krijgen.

Op marktplaats zijn de bezoekers vaak wat doelgerichter, en zullen dan ook sneller geneigd zijn om over te gaan tot de aanschaf van je product of dienst.

Adverteren via marktplaats gaat via Admarkt.

adverteren via marktplaats

Joint venture (Email-marketing)

“Betaalde methode”

Joint venture is een vorm van samenwerkingen tussen website-eigenaren.

Stel je voor; een grote speler binnen jou niche heeft een grote e-maillijst opgebouwd met duizenden inschrijvers.

Jij vraagt de eigenaar van die e-maillijst of je een mailtje mag sturen naar alle inschrijvers met daarin een link naar je eigen website.

Je kunt je wellicht voorstellen dat wanneer je een mailtje mag sturen naar een e-maillijst met duizenden mensen, het natuurlijk erg winstgevend kan zijn.

De meeste “e-maillijst eigenaren” zullen een vergoeding vragen voor iedere inschrijver die op zijn of haar lijst staat (vaak een paar eurocent per inschrijver).

Je doet er dus goed aan om duidelijke afspraken te maken en de bezoekers die afkomstig zijn van zijn e-maillijst op te vangen met een eigen opt-in formulier.

Zo heb je dus 1 meer bezoekers naar je website en 2 je bouwt aan een eigen e-maillijst die je vervolgens vaker dan eens kunt mailen.

joint venture email marketing

Adverteren via Facebook

Betaalde methode

Dagelijks zijn er miljoenen mensen die gebruik maken van Facebook, en daarom is het geen hele gekke gedachten om te adverteren via Facebook.

Over het algemeen is het vrij gebruiksvriendelijk en eenvoudig opgezet.

Je maakt een account aan, je plaatst een bericht en vervolgens krijg je de optie om het bericht onder de aandacht te brengen (bericht promoten).

Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer mogelijk. Meer informatie over adverteren op Facebook.

adverteren-in-facebook

Een online persbericht plaatsen

Betaalde methode

Een goede manier om direct veel bezoekers naar je website of webshop te krijgen is door het plaatsen van een online persbericht.

Een persbericht bevat informatie voor journalisten die nieuwswaarde heeft. Met een persbericht bereik je over het algemeen heel veel mensen in zeer korte tijd.

Een uitgelezen kans dus om je website onder de aandacht te brengen.

online persbericht plaatsen

Media Buying

Betaalde methode

Met media buying koop je advertentie ruimte in op een website. Over het algemeen wordt dit gedaan door middel van een banner waar een linkje naar je website aan gekoppeld is.

Dit kan via een advertentienetwerk gaan, maar je kunt natuurlijk ook 1 op 1 contact leggen met een website-eigenaar.

Media buying is een vak apart en niet geschikt voor de beginnende internetondernemer. Het is namelijk belangrijk dat je al het verkeer op de juiste manier test en meet.

Zo moet je bijvoorbeeld kunnen achterhalen wat de Clickthrough rate (het doorklikpercentage) van je geplaatste banner is.

Merk je dat er maar weinig op je banner wordt geklikt, dan zul je hem moeten optimaliseren tot je wel het gewenste resultaat behaald.

Maar niet alleen het doorklikratio is van belang, je moet er natuurlijk ook achter zien te komen of de bezoeker daadwerkelijk converteert. Over het algemeen kun je dit meten door een conversiepixel op de bedankpagina te plaatsen.

media buying

Maak gebruik van affiliate marketing

Gratis methode

Heb je een product of dienst die je graag onder de aandacht wilt brengen? Maak dan gebruik van affiliates (website eigenaren die jou product of dienst promoten en daar vervolgens een vergoeding voor krijgen).

Stel je voor je biedt een dienst aan voor €50,- dan kun je ervoor kiezen om een klein percentage af te staan aan degene die de nieuwe klant heeft aangebracht.

Upload regelmatig video’s naar Youtube

Gratis methode

Er wordt elke dag honderden miljoenen uren aan video’s bekeken en miljarden weergaven gegenereerd op YouTube.

Wereldwijd zijn er ook miljoenen adverteerders die gebruik maken van het advertentienetwerk van Google. De advertenties die getoond worden voordat een video begint, zijn dan ook niet meer weg te denken op het internet.

Een video uploaden naar Youtube is geheel gratis en eenvoudig te optimaliseren.

Tip: Ga op zoek naar relevante video’s die vaak zijn bekeken en upload een video met bijna dezelfde titel. Je zult merken dat jou video aan de rechterkant van de video getoond zal worden, omdat het over hetzelfde onderwerp gaat.

Tip: Nog een manier om via Youtube bezoekers te genereren, is door op zoek te gaan naar goed bekeken video’s binnen jou branche of niche. Als je een goede video hebt gevonden, dan kun je de eigenaar vragen om onderaan de video een linkje naar je website te plaatsen.

upload regelmatig videos naar youtube

Reageer op blogberichten

Gratis methode

Het reageren op blogberichten van relevante websites kan een goede manier zijn om meer traffic naar je website te krijgen.

Heb jij zelf een artikel geschreven over hetzelfde onderwerp en denk je dat het een meerwaarde is voor zijn of haar blogbericht, dan is het verstandig om een reactie achter te laten met daarin een linkje dat verwijst naar een artikel op je eigen website.

Zorg er altijd voor dat je niet gaat spammen, maar dat je reactie echt een meerwaarde is voor de lezer.

Een professionele website laten maken in Zwolle? Ontdek de mogelijkheden door contact met ons op te nemen.

Hoe goed scoor jij momenteel in Google?

Ontdek wat je kunt verbeteren! Scan nu je website..