Je website aanmelden bij Google? Zo doe je dat!

Je website aanmelden bij Google is eigenlijk heel eenvoudig. Wanneer jij net een nieuwe website online hebt gezet, dan wordt deze niet direct opgenomen binnen de zoekresultaten van Google. Maar er zijn een aantal methodes om de indexering wat te versnellen. Zorg er overigens wel voor dat je website direct vanaf het begin volgens de richtlijnen van Google is gebouwd.

Je website aanmelden bij Google (waar moet ik opletten)

De regels van Google manipuleren om sneller en hoger in de zoekresultaten te komen is iets wat je absoluut niet moet doen. Maar wat ziet Google dan als manipulatie? Niet alle wetten van deze zoekmachine gigant worden natuurlijk vrijgegeven, puur om het feit dat het dan wel heel makkelijk gaat worden om bovenaan in Google te komen. Toch is er in grote lijnen wel duidelijkheid over wat wel en niet is toegestaan. Hieronder een overzicht van wat je absoluut niet moet doen voordat je je website aanmeld bij Google.

  • De kleur van je lettertype hetzelfde maken als de achtergrond kleur van de pagina. In de beginjaren van Google was er de mogelijkheid om zoveel mogelijk zoekwoorden in dezelfde kleur als de achtergrond te verwerken. De tekst was voor de bezoeker niet zichtbaar, maar voor Google echter wel. Door zoveel mogelijk belangrijke zoekwoorden te verbergen  stond je al snel bovenaan. Dit is vandaag de dag echter af te raden.
  • Backlinks kopen om sneller te ranken binnen de zoekmachines. Het kopen van extreem veel backlinks is niet verstandig omdat dit wordt gezien als het doelbewust manipuleren van de zoekresultaten. Had je vroeger de meeste backlinks, dan stond je gegarandeerd bovenaan. Tegenwoordig is het echter belangrijker om sterke relevante backlinks naar je website te hebben. (Kwaliteit is belangrijker dan kwantieit).
  • Zijn alle pagina’s binnen je website bereikbaar vanaf de homepage? Als dit niet het geval is dan is het verstandig om dit eerst voor elkaar te maken voordat je je website aanmeld bij Google. Het is namelijk voor zowel Google als de bezoekers belangrijk dat niks verborgen wordt gehouden. Dit is niet alleen goed voor de gebruiksvriendelijkheid van je, maar zorgt er ook voor dat bezoekers langer op je website zullen blijven.
  • Maak jij de indexatie makkelijk genoeg voor Google? Een sitemap zorgt ervoor dat uw website makkelijk te indexeren is door Google. In deze sitemap staan alle pagina’s die op je website terug te vinden zijn. Als je dus een nieuwe pagina aanmaakt dan wordt deze veel sneller opgepikt en geïndexeerd. Zorg er dus voor dat je een sitemap hebt en deze vervolgens doorgeeft door middel van de Google Search Console. Vaak kun je hier een url of html-bestand uploaden. Dit zou bijvoorbeeld kunnen zijn mijnwebsite.nl/sitemap.xml.

Is je website aanmelden bij Google echt nodig?

Je website aanmelden bij Google is eigenlijk niet eens nodig. Je wordt over het algemeen vanzelf wel opgepikt door Google. Het handmatig aanmelden kan er overigens wel voor zorgen je website sneller wordt geïndexeerd. Tevens wil het ook nog wel eens helpen om de URL vermelden op de bekende social media platformen.

Je website aanmelden bij Google maps

Je website aanmelden bij Google maps is een methode om meer naamsbekendheid te creëren voor je bedrijf. In een aantal eenvoudige stappen maak je een bedrijfspagina aan die vervolgens wordt getoond in Google maps.

website-aanmelden-bij-google-maps