Dit mag absoluut niet ontbreken op jouw website

In dit artikel behandelen we de meest belangrijke elementen die op jouw website absoluut niet mogen ontbreken. Iedere website heeft een doel, dit kan bijvoorbeeld zijn het verzamelen van e-mailadressen, meer offertes of telefonisch in contact komen met de bezoeker.

Om deze doelen te behalen is het belangrijk dat jouw website professionaliteit en betrouwbaarheid uitstraalt. Een nieuwe bezoeker weet namelijk niet wie jij bent en welke diensten je zoal te bieden hebt. Het is daarom van belang dat jij de volgende elementen binnen jouw website heeft.

Elementen die absoluut niet mogen ontbreken:

Over ons pagina: Door middel van een over ons pagina maak jij direct duidelijk wie je bent en welke diensten je de bezoeker te bieden hebt. Door zo uitgebreid mogelijk over jezelf te vertellen en geen waardevolle informatie weg te laten, zal het vertrouwen van de bezoeker toe nemen.

Zo kun jij bijvoorbeeld vertellen wanneer jouw bedrijf is opgericht, welke klanten jij naar tevredenheid hebt geholpen, waarom ze voor jou zouden moeten kiezen ten opzichte van de concurrenten.

* Nuttige tip: Plaats referenties van tevreden klanten op je over ons pagina, dit zorgt namelijk voor vertrouwen.

Veelzeggende afbeeldingen: Een foto zegt meer dan 1000 woorden en daarom is het belangrijk dat jij je website voorziet van veelzeggende afbeeldingen. Een foto maakt jouw website niet alleen mooier, het schetst ook direct een duidelijk beeld van wat jij zoal te bieden hebt.

Een bezoeker besluit over het algemeen binnen 2 – 6 seconden of ze op je website zullen blijven. Je kunt dus direct de aandacht pakken en vasthouden door gebruik te maken van afbeeldingen binnen jouw eigen website.

Contactpagina: Een van de belangrijkste pagina’s op een website is natuurlijk de contactpagina, je wilt vanzelfsprekend in contact komen met jouw bezoekers. Een duidelijke contactpagina met daarop de contactgegevens, openingstijden en een eventueel contactformulier is een must.

Nuttige Tip: Maak niet alle invoervelden binnen het contactformulier verplicht, dit zorgt ervoor dat bezoekers sneller contact met jou op zullen nemen.

google analytics topkanalen

Google Analytics: Een goede website weet hoeveel bezoekers er maandelijks zijn geweest en wat die precies op de website doen. Door het statistiekenprogramma van Google te gebruiken, krijgt je inzicht in bijvoorbeeld;

    • Het aantal maandelijkse bezoekers
    • Hoeveel van deze bezoekers er uniek zijn en hoeveel bezoekers er vaker terug komen dan 1 keer
    • Via welke zoekwoorden de bezoekers op jouw website terecht zijn gekomen
    • Welke pagina’s het belangrijkste zijn
    • Via welk apparaat de website het vaakst wordt bezocht (Desktop, Smartphone, Tablet)

Zoals je kunt zien is dit zeer bruikbare en nuttige informatie voor iedere website-eigenaar, zorg er dus voor dat jouw website is gekoppeld aan Google Analytics.

Een overzichtelijk design: Het is je wellicht wel eens opgevallen dat wanneer jij een lelijke website bezoekt, je deze vrijwel direct weer verlaat. Het oog wil ook wat en daarom is het belangrijk dat je een mooie, maar misschien nog wel belangrijker, een overzichtelijke website hebt die door iedere leek te bewandelen is.

Vaak horen wij de vraag “Welke elementen kan ik allemaal op mijn website krijgen?” aan de ene kant is dit vrij logisch, maar het is verstandiger om voor een professioneel design te kiezen waar niet allemaal toeters en bellen op terug te vinden zijn.

Bezoekers zijn namelijk gewend aan bepaalde elementen op websites en zullen beter door jouw website navigeren wanneer ze elementen tegenkomen die vertrouwelijk zijn.

Navigatiemenu boven de vouw: Zoals jij hierboven hebt kunnen lezen is het verstandig om herkenbare elementen op je website te gebruiken.

Éen van deze elementen is het navigatiemenu boven de vouw, die doorgaans door iedere website wordt gebruikt. Je doet er dus goed aan om gebruik te maken van een navigatiemenu boven de vouw.

Ben jij op zoek naar een professionele website bouwer uit Zwolle, die voor jou een mooie en effectieve website kan maken? Neem dan gerust contact met ons op.