Online geld verdienen

Online geld verdienen is vandaag de dag makkelijker dan online geld verdienenooit.

Tegenwoordig zijn er vele manieren en cursussen op het internet te vinden die het mogelijk maken om een leuk extra inkomen te genereren.

Maar omdat het aanbod tegenwoordig zo groot is, kun je ook snel verdwalen en veel tijd en geld verliezen aan waardeloze producten en cursussen.

Zo zien we regelmatig websites voorbij komen die je duizenden euro’s per maand beloven, en dat in slechts één uur per week.

Natuurlijk bestaan er methodes waarmee je dezelfde dag nog geld kunt verdienen, maar vaak zijn dit de methodes met een zeer korte houdbaarheidsdatum.

Wanneer je goed geld wilt verdienen op het internet, dan zul je hier hard voor moeten werken (net als in “echte” dagelijkse leven).

Om jou te helpen om geld te verdienen op het internet, zal ik ik dit artikel de beste, en meest effectieve methodes met je doornemen. Vergeet de “snel rijk binnen één week methodes”, en richt je pijlen op de langetermijnstrategie waarmee je maandelijks een passief inkomen kunt genereren.

5 Effectieve manieren om online geld te verdienen

1. Maak een video-cursus en verkoop deze op het internet

Heb jij een interessante hobby, baan of ben jij ergens in gespecialiseerd en denk jij dat er meer mensen zijn die hier in geïnteresseerd zijn? Maak er dan een professionele video-cursus van en verkoop deze online.

Stel je bent gespecialiseerd in het maken van steigerhouten meubelen, dan kun je hier natuurlijk veel over vertellen en kun je precies laten zien hoe je zo’n meubel maakt. Je neemt bijvoorbeeld 15 video’s op waarin je precies laat zien hoe je vanaf nul een uniek steigerhouten meubel maakt.

Vertel welke materialen je gebruikt, waar je op moet letten en welke techniek je gebruikt.

Wanneer je alle video’s hebt opgenomen, dan kun je deze gaan uploaden naar het internet. Klanten die je video-cursus hebben aangeschaft krijgen vervolgens eigen inloggegevens waarmee ze toegang krijgen tot de video-cursus.

Deze manier van online geld verdienen vergt zeker op het begin veel tijd. Maar wanneer je eenmaal beschikt over een professionele video-cursus, dan kun je deze zo vaak verkopen als jezelf wilt, zonder dat je je drukt hoeft te maken over inpakken en verzenden.

Het is namelijk digitaal en kan daarom zo vaak worden verkocht als je wilt.

video-cursus

2. Schrijf een E-book en verkoop deze online

Wanneer je geen zin of tijd hebt om een video-cursus te maken, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een E-book te schrijven en te verkopen op het internet.

Digitale producten worden ook in Nederland steeds populairder en kunnen relatief eenvoudig worden verkocht. Daarbij komt ook nog het grote voordeel dat ook dit digitaal is, en je er dus geen verzendkosten voor hoeft te betalen.

Wanneer je een goed en kwalitatief E-book hebt geschreven binnen jouw niche, dan kun je dit heel eenvoudig gaan vermarkten door middel van affiliate marketing, een website, Facebook of Google Adwords!

E-book

3. Producten verkopen door middel van een webwinkel

De bekendste manier om geld te verdienen op het internet is door middel van een webwinkel. Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen is een webshop laten maken en daar je producten aan toe te voegen.

Een succesvolle webshop heb je niet binnen 1 week of een maand. Je zult veel tijd moeten besteden aan marketing en hebben met hoge winstmarges. niet geheel onbelangrijk je moet producten.

webwinkel

4. Online geld verdienen met affiliate marketing

Deze toch wel “makkelijke” manier van online geld verdienen is het meest geschikt voor de “luie internetmarketeer”.

Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen is het doorsturen van bezoekers naar de website van een producteigenaar. Wanneer deze bezoekers via jouw eigen unieke-affiliate link overgaat tot de aanschaf van een product, dan ontvang jij hiervoor een commissie.

Deze commissies kun je terugvinden binnen het affiliate-netwerk en laten uitbetalen waar en wanneer jij dat wilt. Voorbeelden van bekende affiliate netwerken zijn Paypro, Tradetracker en Daisycon. Meer informatie over affiliate marketing.

affiliate marketing

5. Online geld verdienen met Google Adsense

Wanneer jij een website hebt waar veel bezoekers op komen, dan kan het erg winstgevend zijn wanneer je Google advertenties op je website gaat plaatsen.

Deze Google adsense advertenties komen uit het advertentienetwerk van Google Adwords en kun je heel eenvoudig op je website plaatsen. De geplaatste advertenties passen zich automatisch aan op de content van je website en zullen daardoor dus relevant zijn voor je bezoekers.

Wanneer een bezoeker daadwerkelijk op de advertentie klikt, dan krijg je ook hier weer een commissie voor. Waar je overigens wel goed op moet letten is dat je niet op je eigen advertenties gaat klikken.

Dit is tegen de richtlijnen van Google en kan er voor zorgen dat je account wordt geblokkeerd en je dus kan fluiten naar je commissies.

Google adsense

Dit zijn de meest winstgevende en succesvolle manieren om online geld te verdienen. Natuurlijk zijn er ook nog tal van andere manieren om geld te verdienen op het internet. Denk aan dropshipping, een eigen Youtubekanaal, leer online daytraden met crypto of maak gebruik van leverage trading (hefboom).