Wat is een browser?

Een browser (ook wel internetbrowser of webbrowser genoemd) is een programma waarmee je op het internet kunt surfen. De meest bekende en populairste internetbrowsers zijn bijvoorbeeld Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera en Safari (Apple). Je kunt ze herkennen aan hun opvallende iconen (meestal op je bureaublad).

voorbeelden van webbrowsersEen browser is in het leven geroepen om websites en/of webpagina’s die afkomstig zijn van een webserver leesbaar te maken voor mensen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld teksten, afbeeldingen en video’s (ook wel content genoemd). Daarnaast bieden webbrowsers tal van mogelijkheden om het surfen op het internet eenvoudiger te maken.

Zo kan een webbrowser bijvoorbeeld onthouden welke websites je eerder hebt bezocht (geschiedenis), vanaf welke locatie je surft, wat jouw inloggegevens zijn voor een specifieke website en welke websites jou voorkeur hebben om vaker bezocht te worden (favorieten).

Een ander groot voordeel van een webbrowser is dat je de mogelijkheid krijgt om een pagina terug of juist weer vooruit te gaan. Dit kun je doen door in je browser met je muis op de pijltjes te drukken (vaak aan de linker bovenzijde).

voorbeeld navigatie browserbalk

Daarnaast kun je ook meerdere tabbladen openen om zodoende meerdere websites tegelijk te bekijken. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je prijzen van bepaalde aanbieders met elkaar wilt vergelijken.

nieuw tabblad openen Chrome Browser

Browsers installeren

Via onderstaande linkjes wordt je doorverwezen naar de website van de verschillende browseraanbieders.

Google Chrome  browser installeren

Opera browser installeren

Internet Explorer browser installeren

Mozilla Firefox browser installeren

Hoe installeer ik een internetbrowser?

Stap 1: Klik op bovenstaande linkjes om naar de gewenste browseraanbieder te gaan.
Stap 2: Klik vervolgens op de “Nu Downloaden” knop en accepteer eventuele voorwaarden.
Stap 3: Ga naar het gedownloade bestand om de browser te installeren (vaak terug te zien onderin je browser of in de map waar je downloads worden opgeslagen).
Stap 4: Installeer de browser.
Stap 5: Plaats het icoon op je bureaublad, zodat je hem makkelijk terug kunt vinden (vaak gebeurt dit automatisch).

Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Bekijk meer informatie