Google zegt de Captcha code vaarwel

Je kent ze vast wel; die moeilijk leesbare woorden die je google zegt captcha code vaarwel
een stuk of 10 keer moet overtypen voordat je eindelijk verder kan met waar je mee bezig was. We hebben het dan natuurlijk over de captcha code. Vond jij het ook altijd zo irritant?

Dan heb ik goed nieuws voor je want Google zegt de klassieke Captcha vaarwel omdat ze aangeven ver genoeg te zijn om te achterhalen of een website door een mens of bot wordt bezocht.

De captcha voluit ” Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart” zijn moeilijk leesbare tekens of woorden die eigenlijk alleen te ontcijferen waren door het menselijk brein. Deze captcha codes werden voornamelijk gebruikt om spamrobots die het internet wilden besmetten met linkjes of wouden deelnemen aan geautomatiseerde diensten buiten de deur te houden.

Onderzoekers van Google geven aan dat hun netwerk in staat was om 90% van de door Street-view-camera’s vastgelegde huisnummers te ontcijferen. Dit is dan ook de voornaamste reden voor het einde van de Captcha Code met lastige woorden. Echter zal de Captcha niet volledig verdwijnen maar naar alle waarschijnlijkheid worden vervangen door het aanvinken of aanklikken van een vakje of button.

De technologie van het tijdperk waarin we momenteel in leven, heeft gezorgd voor een nieuwe captcha-ervaring. Aan de hand van een nieuwe API (Application Programming Interface) is het mogelijkheid geworden om door middel van een muisklik te bevestigen dat de bezoeker een mens is. Het aanklikken van een button klinkt erg eenvoudig, maar was voor Google een hele uitdaging om deze nieuwe captha-methode waterdicht te krijgen.

Recente Posts