Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons: 038 820 00 66

Vanaf 21 april lagere posities voor mobiel onvriendelijke websites

Google update “Mobilegeddon”

In de week van 21 April 2015 gaat Google “mobiel onvriendelijke websites” lager positioneren in de zoekresultaten. Heb jij nog geen responsive website, dan wordt het nu echt de hoogste tijd om over te stappen naar een responsive design.

Een groot deel van Nederland maakt tegenwoordig gebruik van mobiel internet en dit zal de aankomende jaren alleen maar verder toenemen.

Google heeft dit natuurlijk al lang opgemerkt en hebben dan ook besloten om vanaf 21 April een algoritme update door te voeren (ook wel mobilegeddon genoemd).

Websites die geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten zullen hoger in de zoekresultaten geplaatst worden en websites die dat niet zijn kunnen een flinke daling in de bezoekersaantallen verwachtten.

 Mobile friendly webinar Google

Deze update was eigenlijk al wel te verwachten, omdat Google groot is geworden doordat ze bezoekers altijd een zo relevant, en gebruiksvriendelijk mogelijke ervaring met de zoekmachine willen meegeven.

Maar ook de gebruiksvriendelijkheid van de zoekmachine willen ze natuurlijk waarborgen en daarom is het niet zo gek dat deze update er gaat komen. Wellicht heb je het de laatste tijd zelf ook al wel ervaren, dat wanneer je met je smartphone een mobiel onvriendelijke website bezoekt, dit soms kan zorgen voor irritatie. Het klikken op de verkeerde link of functionaliteiten die gewoon weg niet werken op je smartphone.

Heb je een website, maar heb je geen idee of deze wel geschikt is voor mobiele apparaten? Doe dan alvast de test..

 

mobiel vriendelijkheids test

 

Nadat je de test hebt gedaan zijn er twee uitkomsten mogelijk, namelijk geschikt of ongeschikt voor mobiele apparaten. Is jouw website geschikt voor mobiel? Dan hoef jij je zich geen zorgen te maken over het feit dat jouw website zal gaan dalen in Google.

Krijg je de melding dat jouw website of webshop ongeschikt is, dan is het verstandig om vandaag nog over te stappen op een mobielvriendelijke versie.

 

geschikt-ongeschikt-mobiele-apparaten

 

Tegenwoordig worden de “mobile friendly labels” ook al getoond in de zoekresultaten van Google. Zie je onderstaand label voor je website staan, dan weet je zeker dat Google jouw website beschouwd als mobielvriendelijk.

 

mobile-friendly-label

Mobiele bruikbaarheidsfouten controleren

Als je website is gekoppeld aan de Google Search console  en je bent ingelogd, dan kun je aan de linkerzijde onder het tabje zoekverkeermobiele bruikbaarheid controleren welke punten je aandacht nodig hebben. Door deze punten direct aan te passen zul je een daling in de bezoekersaantallen kunnen voorkomen.

mobiele bruikbaarheidsfouten controleren

 

Een mobiele website laten maken?

Heb je een bestaande website of wil je een website laten maken die geschikt is voor mobiele apparaten? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact met ons op

Nuttig artikel? Deel het!

Vond je dit artikel nuttig? Dan zouden we het erg leuk vinden wanneer je dit zou willen delen op social media.