Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons: 038 820 00 66

Duizenden bezoekers naar je website door affiliate marketing

In een eerder artikel heb je kunnen lezen hoe je als affiliate geld kunt verdienen. Je hebt geen eigen product of voorraad nodig, commissies kun jeaffiliate marketing direct laten uitbetalen en je hebt niet te maken met het retourneren of verzenden van pakketten.

Dit klinkt natuurlijk geweldig, maar het is natuurlijk ook mogelijk om affiliates voor jou te laten werken.

Op deze manier krijg je super veel gratis bezoekers naar je website en hoef je ze alleen te betalen wanneer er daadwerkelijk een verkoop wordt gerealiseerd.

Lees verder om er achter te komen hoe ook jij, duizenden gratis bezoekers naar je website kunt krijgen door middel van affiliate marketing.

Hoe werkt affiliate marketing precies?

Affiliate marketing is eigenlijk heel simpel! De affiliate (promoter) maakt een account aan binnen een affiliate netwerk.

Wanneer zijn account is goedgekeurd, krijgt hij of zij een eigen unieke affiliatelink toegewezen. Deze kan hij vervolgens overal plaatsen met als doel: de bezoeker doorverwijzen naar de website van een adverteerder.

Wanneer deze bezoeker vervolgens over gaat tot de aanschaf van een product, dan ontvangt de affiliate hiervoor een commissie in zijn account.

Een voorbeeld van een unieke affiliatelink zie je hieronder…

Voorbeeld affiliatelink: www.affiliatenetwerk.nl/id=58746

Zoals je kunt zien staat er achter het webadres (URL) een bepaalde code (58746), dit is de unieke code van de affiliate. Aan de hand van deze code kan een affiliatenetwerk precies bijhouden van wie de sale afkomstig was, en aan welke affiliate de commissie uitbetaald moet worden.

Wat is een affiliate netwerk?

Dit is een netwerk dat bedrijven en webmasters bij elkaar brengt. Je kunt het een beetje vergelijken met een verzamelplaats waarbij producteigenaren hun producten ter promotie aanbieden.

Hiervoor is vaak speciale software ontwikkeld die alle doorgestuurde bezoekers en verkopen bijhoudt. Op basis van deze statistieken wordt er dus precies bijgehouden van wie de sale afkomstig was, en aan wie de commissie uitbetaald moet worden.

Waarom zouden affiliates mijn product willen promoten?

Een affiliate gaat je product echt niet promoten omdat hij je zo aardig vind. De enige reden dat affiliates jouw product of dienst willen promoten is puur om het feit dat ze hier een commissie voor ontvangen.

Stel jij hebt een product dat je online wilt gaan verkopen voor €50,-, dan kun je ervoor kiezen om een deel als commissie af te staan aan degene die de sale heeft gerealiseerd.

Zo kun je bijvoorbeeld afspreken dat wanneer de promoter een bezoeker doorstuurt naar jouw website, en deze bezoeker vervolgens over gaat tot de aanschaf van jouw product, hij of zij hier een commissie van €20,- voor ontvangt.

Het grote voordeel voor jou is dat je dus alleen hoeft te betalen wanneer de bezoeker je product ook daadwerkelijk heeft gekocht. Het grote voordeel voor de affiliate is dat hij een commissie ontvangt, en er verder niks voor hoeft te doen. Een win-win situatie voor beide partijen dus.

Hoe zorg ik ervoor dat ze het ook daadwerkelijk doen?

Het ter beschikking stellen van je product, in ruil voor een commissie is voor de meeste affiliates niet voldoende..

Ze hebben geen zin om eindeloze salespages te schrijven, foto’s te gaan maken of uren te gaan zweten op het schrijven van mailtjes voor een autoresponder.

Ze willen alles aangereikt krijgen, en het liefst op een manier waarbij ze er zelf helemaal niks voor hoeven te doen.

Je doet er dus goed aan om promotiemateriaal beschikbaar te stellen. Denk bijvoorbeeld aan testimonials, productafbeeldingen, banners, artikelen voor de salespages en teksten voor de autoresponder.

Hoe meer promotiemateriaal jij beschikbaar stelt, des te sneller zullen affiliates bereidt zijn om je product of dienst te promoten.

Daarnaast is het ook verstandig om precies uit te leggen waar en hoe ze je product moeten gaan promoten. Leer ze bijvoorbeeld om een website op te zetten of hoe ze een succesvolle facebook campagne moeten aanmaken.

Maak het ze zo makkelijk mogelijk! Je zult zien dat je straks een heel team aan affiliates voor je hebt werken. Met andere woorden: je product zal straks worden gepromoot op honderden websites.

Bij welke affiliate netwerken kan ik mijn producten ter promotie aanbieden?

De 3 belangrijkste Nederlandse affiliate netwerken zijn in onze ogen Paypro (een Nederlands netwerk, waar voornamelijk digitale producten worden aangeboden zoals e-books en videocursussen).

Daisycon (één van de grootste Nederlandse netwerken op het gebied van affiliate marketing en lead generation).

Tradetracker, een bekende speler binnen de ‘affiliate wereld’.

Nuttig artikel? Deel het!

Vond je dit artikel nuttig? Dan zouden we het erg leuk vinden wanneer je dit zou willen delen op social media.