Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons: 038 820 00 66

Heb ik een website nodig voor affiliate marketing

heb-ik-een-website-nodig-voor-affiliate-marketing

Voor affiliate marketing heb je niet perse een website nodig, maar het is wel één van de beste methode om andermans producten te promoten in ruil voor een percentage van de omzet.

Het grote voordeel van een eigen website is dat je deze natuurlijk kunt laten scoren op belangrijke zoekwoorden in Google. Daarnaast is het verkeer dat afkomstig is uit Google vaak van betere kwaliteit dan uit bijvoorbeeld social media.

Maar goed, jij bent op zoek naar meerdere methodes om geld te verdienen als affiliate en daarom zal ik je een aantal handige tips geven om je affiliate-link onder de aandacht te brengen.

Belangrijk: Bepaal van te voren je doelgroep!

Voordat je begint met het promoten van een product is het raadzaam om eerst wat onderzoek te doen naar het product. Het heeft tenslotte geen zin om een product te promoten dat slecht is of simpelweg niet converteert.

Kijk dus altijd naar de score van een product binnen de affiliatenetwerken Paypro, Daisycon, Tradetracker, Zanox of Bol.com.

Heb je een goed product gevonden, dan is het belangrijk om te bepalen welke doelgroep geïnteresseerd is in dit product. Zijn het voornamelijk mannen of vrouwen?, wat is hun leeftijd?, welke taal spreekt de doelgroep?, welke websites vinden ze interessant? etc.

Deze statistieken kun je bijvoorbeeld controleren door gebruik te maken van Alexa.

Voer de URL in van een populaire website in binnen dezelfde markt en kom er achter wie de doelgroep is en waar hun interesses liggen. Wil je een product over voeding gaan promoten, dan kun je bijvoorbeeld www.voedingscentrum.nl invoeren.

Waar kan ik mijn affiliate-link plaatsen?

#1. Advertentienetwerken – Maak verschillende accounts aan op bijvoorbeeld marktplaats.nl, koopplein.nl, speurders.nl, tweedehands.nl of marktgigant.nl.

#2. Social media – Maak verschillende accounts aan op diverse social media platformen.

#3: Youtube – Review het product door middel van een video en benoem daarin de voordelen. Plaats vervolgens jou affiliate-link in de beschrijving. Ook kun je de eigenaar van een veelbekeken video vragen om een linkje te plaatsen in de beschrijving.

#4: Gastblog – Schrijf een waardevol en uniek artikel voor andermans website en plaats hier je affiliate-link in.

#5: Email-lijst – Bouw een grote e-maillijst op en zorg voor goede relatie met je lijst. Geef waardevolle tips en verwerk hier je affiliate-link in.

#6: Adverteren – Promoot je affiliate-link op Facebook door een campagne aan te maken. Klik hier voor meer informatie over adverteren via Facebook.

#7: Banners plaatsen – Meestal heeft de producteigenaar een aparte affiliate-pagina waar je afbeeldingen en banners vandaan kunt halen. Koppel hier je affiliate-link aan en neem contact op met website-eigenaren met de vraag of ze jouw banner willen plaatsen op hun website. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf een banner maken.

Binnen welke mark kan ik het beste gaan ‘opereren’?

Eigenlijk kun je binnen iedere markt geld verdienen op het internet, maar toch is er een duidelijk verschil tussen de massa. Zo kun je het beste kiezen voor een niche binnen de volgende markten:

 • Gezondheid – Afvallen, gezonde voeding, (huid)aandoeningen, lichaamsbeweging.
 • Dating – Maatje meer, hoger opgeleiden, senioren.
 • Kleding – Schoenen, blousjes, caps, kinderkleding, merkkleding.
 • Hobby’s – Karpervissen, fitness, modelbouw, vliegeren, tennis, zeilen, paardrijden, skaten.
 • Telecom – Smartphones, tablets, hoesjes.

Waar moet ik opletten bij het kiezen van een affiliate-product?

Een product promoten waar helemaal niemand op zit te wachten is natuurlijk een slecht idee. Ga dus altijd op zoek naar achtergrond informatie over het product en bedenk bij jezelf of je hier tijd in wilt gaan steken. Om jou een heleboel tijd en geld te besparen, een overzicht van punten waar je goed op moet letten bij het kiezen van het juiste product:

 • Hoe vaak is het product al verkocht?
 • Zijn er veel positieve of negatieve reacties te vinden over het product?
 • Hoeveel commissie ontvang ik voor een verkoop en is dit wel voldoende om de kosten te drukken?
 • Is het product echt zo goed als de verkoper doet geloven?
 • Is er echt vraag naar het product? Lost het een probleem op?
 • Stelt de eigenaar promotiemateriaal beschikbaar die je kan gebruiken?
 • Hoe hoog is de concurrentie voor dit product?
 • Is er een speciale affiliate-pagina waar je promotiemateriaal vandaan kunt halen?
 • Kan ik eenvoudig in contact komen met de producteigenaar?

Wanneer je bovenstaande punten allemaal met JA kunt beantwoorden, dan kun je ervan uitgaan dat het een goed product is om te promoten. Echter is het kiezen van een goed product de basis voor succes, en zul je er natuurlijk ook echt wat voor moeten doen.

Een nieuwe website laten maken? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Nuttig artikel? Deel het!

Vond je dit artikel nuttig? Dan zouden we het erg leuk vinden wanneer je dit zou willen delen op social media.