Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons: 038 820 00 66

Affiliate marketing

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is onderdeel van internetmarketing waarbij affiliate marketingproducteigenaren hun promotors belonen met een commissie. Affiliate marketing is eigenlijk de makkelijkste manier om geld te verdienen op het internet. Het enige wat je hoeft te doen is een manier vinden om andermans producten te promoten.

Dit kan bijvoorbeeld door het opzetten van een website, een advertentie plaatsen op marktplaats, een bericht plaatsen op Facebook of door middel van een webshop. Iemand die andermans producten promoot, wordt een affiliate genoemd. Een affiliate krijgt een eigen unieke affiliate-link die hij kan plaatsen op de hierboven genoemde locaties.

Wat is een affiliatelink?

Een voorbeeld van een unieke affiliatelink zie je hieronder…

Voorbeeld affiliatelink: www.affiliatenetwerk.nl/id=58746

Zoals je kunt zien staat er achter het webadres (URL) een bepaalde code (58746), dit is de unieke code van de affiliate. Aan de hand van deze code kan een affiliatenetwerk precies bijhouden van wie de sale afkomstig was, en aan welke affiliate de commissie uitbetaald moet worden.

Als een bezoeker via deze unieke link wordt doorverwezen naar de website van de producteigenaar en vervolgens over gaat tot de aanschaf van het product, dan ontvang jij een commissie.

Hoeveel kan ik verdienen als affiliate?

De hoogte van de commissie is afhankelijk van een aantal factoren. Voor een digitaal product, zoals een E-book of videotraining kun je al €35,- per gemaakte verkoop ontvangen.

Voor het promoten van verzekeringen ontvang je al gauw tussen de €80 en €120. Het enige wat jij dus hoeft te doen is het plaatsen van je affiliate link en zorgen dat de bezoekers over gaan tot de aanschaf van het product.

Heb ik een website nodig als affiliate marketeer?

Voor affiliate marketing heb je niet perse een website nodig, maar het is wel één van de beste methode om andermans producten te promoten in ruil voor een percentage van de omzet.

Het grote voordeel van een eigen website is dat je deze natuurlijk kunt laten scoren op belangrijke zoekwoorden in Google. Daarnaast is het verkeer dat afkomstig is uit Google vaak van betere kwaliteit dan uit bijvoorbeeld social media.

Maar goed, jij bent op zoek naar meerdere methodes om geld te verdienen als affiliate en daarom zal ik je een aantal handige tips geven om je affiliate-link onder de aandacht te brengen.

Belangrijk: Bepaal van te voren je doelgroep!

Voordat je begint met het promoten van een product is het raadzaam om eerst wat onderzoek te doen naar het product. Het heeft tenslotte geen zin om een product te promoten dat slecht is of simpelweg niet converteert.

Kijk dus altijd naar de score van een product binnen de affiliatenetwerken Paypro, Daisycon, Tradetracker, Zanox of Bol.com.

Heb je een goed product gevonden, dan is het belangrijk om te bepalen welke doelgroep geïnteresseerd is in dit product. Zijn het voornamelijk mannen of vrouwen?, wat is hun leeftijd?, welke taal spreekt de doelgroep?, welke websites vinden ze interessant? etc.

Deze statistieken kun je bijvoorbeeld controleren door gebruik te maken van Alexa.

Voer de URL in van een populaire website in binnen dezelfde markt en kom er achter wie de doelgroep is en waar hun interesses liggen. Wil je een product over voeding gaan promoten, dan kun je bijvoorbeeld www.voedingscentrum.nl invoeren.

Waar kan ik mijn affiliate-link plaatsen?

#1. Advertentienetwerken – Maak verschillende accounts aan op bijvoorbeeld marktplaats.nl, koopplein.nl, speurders.nl, tweedehands.nl of marktgigant.nl.

#2. Social media – Maak verschillende accounts aan op diverse social media platformen.

#3: Youtube – Review het product door middel van een video en benoem daarin de voordelen. Plaats vervolgens jou affiliate-link in de beschrijving. Ook kun je de eigenaar van een veelbekeken video vragen om een linkje te plaatsen in de beschrijving.

#4: Gastblog – Schrijf een waardevol en uniek artikel voor andermans website en plaats hier je affiliate-link in.

#5: Email-lijst – Bouw een grote e-maillijst op en zorg voor goede relatie met je lijst. Geef waardevolle tips en verwerk hier je affiliate-link in.

#6: Adverteren – Promoot je affiliate-link op Facebook door een campagne aan te maken. Klik hier voor meer informatie over adverteren via Facebook.

#7: Banners plaatsen – Meestal heeft de producteigenaar een aparte affiliate-pagina waar je afbeeldingen en banners vandaan kunt halen. Koppel hier je affiliate-link aan en neem contact op met website-eigenaren met de vraag of ze jouw banner willen plaatsen op hun website. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf een banner maken.

Binnen welke markt kan ik het beste gaan ‘opereren’?

Eigenlijk kun je binnen iedere markt geld verdienen op het internet, maar toch is er een duidelijk verschil tussen de massa. Zo kun je het beste kiezen voor een niche binnen de volgende markten:

 • Gezondheid – Afvallen, gezonde voeding, (huid)aandoeningen, lichaamsbeweging.
 • Dating – Maatje meer, hoger opgeleiden, senioren.
 • Kleding – Schoenen, blousjes, caps, kinderkleding, merkkleding.
 • Hobby’s – Karpervissen, fitness, modelbouw, vliegeren, tennis, zeilen, paardrijden, skaten.
 • Telecom – Smartphones, tablets, hoesjes.

Waar moet ik opletten bij het kiezen van een affiliate-product?

Een product promoten waar helemaal niemand op zit te wachten is natuurlijk een slecht idee. Ga dus altijd op zoek naar achtergrond informatie over het product en bedenk bij jezelf of je hier tijd in wilt gaan steken. Om jou een heleboel tijd en geld te besparen, een overzicht van punten waar je goed op moet letten bij het kiezen van het juiste product:

 • Hoe vaak is het product al verkocht?
 • Zijn er veel positieve of negatieve reacties te vinden over het product?
 • Hoeveel commissie ontvang ik voor een verkoop en is dit wel voldoende om de kosten te drukken?
 • Is het product echt zo goed als de verkoper doet geloven?
 • Is er echt vraag naar het product? Lost het een probleem op?
 • Stelt de eigenaar promotiemateriaal beschikbaar die je kan gebruiken?
 • Hoe hoog is de concurrentie voor dit product?
 • Is er een speciale affiliate-pagina waar je promotiemateriaal vandaan kunt halen?
 • Kan ik eenvoudig in contact komen met de producteigenaar?

Wanneer je bovenstaande punten allemaal met JA kunt beantwoorden, dan kun je ervan uitgaan dat het een goed product is om te promoten. Echter is het kiezen van een goed product de basis voor succes, en zul je er natuurlijk ook echt wat voor moeten doen.

Wat is de beste affiliate marketing methode?

De beste affiliate marketing methode is het promoten van producten door middel van een website. Hiermee kun je namelijk veel bezoekers trekken die op zoek zijn naar een specifiek product dat jij als affiliate promoot.

Om de hoge concurrentie te vermijden, is het verstandig om je ook bezig te gaan houden met niche marketing. Door deze 2 marketingmethodes te combineren, zul je sneller resultaat behalen. Heb je geen idee hoe je een website moet bouwen of heb je hier simpelweg geen tijd voor, dan kunnen wij jou daarbij helpen.

Waar kan ik affiliate producten vandaan halen?

Bedrijven die een product of dienst aanbieden kunnen zich aanmelden bij de vele affiliate marketing netwerken in Nederland. Producteigenaren kunnen hier hun producten op plaatsen, zodat affiliates deze producten kunnen gaan promoten.

De voordelen voor de adverteerder:

 • Meer naamsbekendheid
 • Meer verkopen
 • Meer inschrijvingen op bijvoorbeeld hun nieuwsbrief

Waarom zouden affiliates mijn product willen promoten?

Een affiliate gaat je product echt niet promoten omdat hij je zo aardig vind. De enige reden dat affiliates jouw product of dienst willen promoten is puur om het feit dat ze hier een commissie voor ontvangen.

Stel jij hebt een product dat je online wilt gaan verkopen voor €50,-, dan kun je ervoor kiezen om een deel als commissie af te staan aan degene die de sale heeft gerealiseerd.

Zo kun je bijvoorbeeld afspreken dat wanneer de promoter een bezoeker doorstuurt naar jouw website, en deze bezoeker vervolgens over gaat tot de aanschaf van jouw product, hij of zij hier een commissie van €20,- voor ontvangt.

Het grote voordeel voor jou is dat je dus alleen hoeft te betalen wanneer de bezoeker je product ook daadwerkelijk heeft gekocht. Het grote voordeel voor de affiliate is dat hij een commissie ontvangt, en er verder niks voor hoeft te doen. Een win-win situatie voor beide partijen dus.

Hoe zorg ik ervoor dat affiliates mijn product promoten?

Het ter beschikking stellen van je product, in ruil voor een commissie is voor de meeste affiliates niet voldoende..

Ze hebben geen zin om eindeloze salespages te schrijven, foto’s te gaan maken of uren te gaan zweten op het schrijven van mailtjes voor een autoresponder.

Ze willen alles aangereikt krijgen, en het liefst op een manier waarbij ze er zelf helemaal niks voor hoeven te doen.

Je doet er dus goed aan om promotiemateriaal beschikbaar te stellen. Denk bijvoorbeeld aan testimonials, productafbeeldingen, banners, artikelen voor de salespages en teksten voor de autoresponder.

Hoe meer promotiemateriaal jij beschikbaar stelt, des te sneller zullen affiliates bereidt zijn om je product of dienst te promoten.

Daarnaast is het ook verstandig om precies uit te leggen waar en hoe ze je product moeten gaan promoten. Leer ze bijvoorbeeld om een website op te zetten of hoe ze een succesvolle Facebook campagne moeten aanmaken.

Maak het ze zo makkelijk mogelijk! Je zult zien dat je straks een heel team aan affiliates voor je hebt werken. Met andere woorden: je product zal straks worden gepromoot op honderden websites.

De voordelen voor de affiliate

Wat is een affiliatenetwerk?

Dit is een netwerk dat bedrijven en webmasters bij elkaar brengt. Je kunt het een beetje vergelijken met een verzamelplaats waarbij producteigenaren hun producten ter promotie aanbieden.

Hiervoor is vaak speciale software ontwikkeld die alle doorgestuurde bezoekers en verkopen bijhoudt. Op basis van deze statistieken wordt er dus precies bijgehouden van wie de sale afkomstig was, en aan wie de commissie uitbetaald moet worden.

Populaire netwerken

Om direct te kunnen beginnen is het handig om je aan te melden bij één of meerdere affiliate marketing netwerken. Bij vele netwerken is het echter wel verplicht om een eigen website te hebben. Ook kunnen de adverteerders zien op welke website hun producten worden gepromoot. Een aantal bekende affiliate-netwerken zijn:

Daisycon (één van de grootste Nederlandse netwerken op het gebied van affiliate marketing en lead generation).

Paypro (een Nederlands netwerk, waar voornamelijk digitale producten worden aangeboden zoals e-books en videocursussen).

Bij deze affiliate marketing netwerken kun je je aanmelden en direct beginnen het promoten van andermans producten of diensten. Vervolgens kopieer je je unieke affiliate-link en plak je deze vervolgens op je eigen affiliate website. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je bezoekers naar je website weet te krijgen.

Een affiliate website laten maken ?

Bij ons kun je terecht voor een professionele affiliate website, waarmee je meer affiliate commissies zult generen. Neem gerust contact met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Ja, maak voor mij een affiliate website