Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons: 038 820 00 66

Affiliate marketing

Affiliate marketing is onderdeel van internetmarketing waarbij affiliate marketingproducteigenaren hun promotors belonen met een commissie. Affiliate marketing is eigenlijk de makkelijkste manier om geld te verdienen op het internet. Het enige wat je hoeft te doen is een manier vinden om andermans producten te promoten.

Dit kan bijvoorbeeld door het opzetten van een website, een advertentie plaatsen op marktplaats, een bericht plaatsen op Facebook of door middel van een webshop. Iemand die andermans producten promoot, wordt een affiliate genoemd. Een affiliate krijgt een eigen unieke affiliate-link die hij kan plaatsen op de hierboven genoemde locaties.

Als een bezoeker via deze unieke link wordt doorverwezen naar de website van de producteigenaar en vervolgens over gaat tot de aanschaf van het product, dan ontvang jij een commissie. De hoogte van de commissie is afhankelijk van een aantal factoren. Voor een digitaal product, zoals een E-book of videotraining kun je €35 per gemaakte verkoop ontvangen.

Voor het promoten van verzekeringen ontvang je al gauw tussen de €80 en €120. Het enige wat jij dus hoeft te doen is het plaatsen van je affiliate link en zorgen dat de bezoekers over gaan tot de aanschaf van het product.

Wat is de beste affiliate marketing methode?

De beste affiliate marketing methode is het promoten van producten door middel van een website. Hiermee kun je namelijk veel bezoekers trekken die op zoek zijn naar een specifiek product dat jij als affiliate promoot.

Om de hoge concurrentie te vermijden, is het verstandig om je ook bezig te gaan houden met niche marketing. Door deze 2 marketingmethodes te combineren, zul je sneller resultaat behalen. Heb je geen idee hoe je een website moet bouwen of heb je hier simpelweg geen tijd voor, dan kunnen wij jou daarbij helpen.

Waar kan ik affiliate producten vandaan halen?

Bedrijven die een product of dienst aanbieden kunnen zich aanmelden bij de vele affiliate marketing netwerken in Nederland. Producteigenaren kunnen hier hun producten op plaatsen, zodat affiliates deze producten kunnen gaan promoten. De voordelen voor de adverteerder:

  • Meer naamsbekendheid
  • Meer verkopen
  • Meer inschrijvingen op bijvoorbeeld hun nieuwsbrief

De voordelen voor de affiliate:

Affiliate Marketing netwerken:

Om direct te kunnen beginnen is het handig om je aan te melden bij één of meerdere affiliate marketing netwerken. Bij vele netwerken is het echter wel verplicht om een eigen website te hebben. Ook kunnen de adverteerders zien op welke website hun producten worden gepromoot. Een aantal bekende affiliate-netwerken zijn:

  1. Daisycon
  2. Paypro
  3. Tradetracker

Bij deze affiliate marketing netwerken kun je je aanmelden en direct beginnen het promoten van andermans producten of diensten. Vervolgens kopieer je je unieke affiliate-link en plak je deze vervolgens op je eigen affiliate website. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je bezoekers naar je website weet te krijgen.

Een affiliate website laten maken ?

Bij ons kun je terecht voor een professionele affiliate website, waarmee je meer affiliate commissies zult generen. Neem gerust contact met ons om de mogelijkheden te bespreken.

 

Ja, maak voor mij een affiliate website

Nuttig artikel? Deel het!

Vond je dit artikel nuttig? Dan zouden we het erg leuk vinden wanneer je dit zou willen delen op social media.